چهره روز دوم؛ جسارت محض معمار اسپانیای جدید
به گزارش فوتبال 360، انتخاب آسان نیست. باید از میان آن همه چهره خاص، یکی را برگزید. کدامشان را کنار بگذاریم؟ فابین رویس را با درخشش در مقابل کرواسی میتوان کنار گذاشت؟ میشود از گل ثانیه 30 آلبانی عبور کرد؟ بازگشت ایتالیا و فرم خوب این تیم را چگونه نادیده بگیریم؟ پنالتی از دست رفته کرواسی و چهرههای درهم ستارههای این تیم را چطور از خاطر ببریم؟ چارهای نیست و رقابت در فوتبال عادتمان داده تا همیشه یکی را از بین بسیاری انتخاب کنیم. انتخاب میکنیم؛ لوئیس دلافوئنته! تردیدها در موردش زیاد بود اما جای تردید باقی نگذاشت. تیم تحت هدایتش را مدعی فتح جام نمیدانستند و او این گروه را مدعی نشان داد. سرمربی باتجربه گویا در حال عبور دادن کشتی تیم ملی فوتبالش از تنگه حساس تغییر سبک است و این کار را در شرایطی انجام میدهد که اسپانیا نه در یک رقابت دوستانه یا نه حتی در لیگ ملتهای اروپا، بلکه در آوردگاهی به حساسیت و بزرگی جام ملتهای اروپاست. چهره روز دوم بازیها سرمربی ماتادورها بود. کارگردان تلویزیونی بازی کرواسی و اسپانیا هم علاقه زیادی برای شکار و به تصویر در آوردن او داشت.
جسارت تغییر
بارسای پپ آنقدر درخشان و قدرتمند بود که سبک خودش را با قدرت و صلابت بر فوتبال ملی اسپانیا دیکته کرد. اسپانیا شد بارسای پپ با تعدادی از بازیکنان بزرگ تیمهای دیگر! آنها با همین دست فرمان قهرمانیهای زیادی را به دست آوردند و برای 4 سال پادشاه فوتبال جهان نام گرفتند. ماتادورها روی همین تئوری جام جهانی را بالای سر بردند و بهترین خاطرات خودشان از فوتبال ملی را ثبت کردند. با این حال سبکها قدیمی میشوند یا دستکم در برهههایی کارایی خودشان را از دست میدهند. در برخی موارد شاید مهرههای در اختیار سرمربیها برتابنده پیادهسازی آن سبک خاص بازی نباشد.
در این شرایط تغییر اهمیت پیدا میکند و تغییر دادن جسارت میخواهد و جسارت هم مردهای بزرگ میطلبد. چرا دلافوئنته تعدادی از ستارههای مطرح اسپانیایی مثل پدرو پورو و پائو تورس را کنار گذاشت؟ چرا این سرمربی خسوس ناواس در آستانه خداحافظی را به تیم ملی دعوت کرد؟ چرا و چطور و چگونه و سوالاتی از این دست پیرامون دلافوئنته موج میزد. یک بازی برای پاسخ به تمام این سوالها کافی بود؛ او میخواست تغییر ایجاد کند! تغییر هم ایجاد کرد و نتیجه موفق چنین فرآیندی شد برد قاطعانه و درخشان در برابر یکی از مدعیان قهرمانی جام ملتهای اروپا! او جسارت تغییر را داشت و شاید سالها بعد میزگردهای کارشناسی درباره این جسارت و کارهای دلافوئنته بیشتر صحبت کنند. شاید هم در پایان این رقابت بزرگ و خیلی زودتر از سالهای بعد با توجه به نتیجه پایانی رقابتها صحبتها از سرمربی ماتادورها به درازا بکشد.
جسارت جوانگرایی
در میانه میدان برای اسپانیا پدری به میدان رفته بود. بازیکنی 21 ساله باید رو در روی امثال مودریچ میایستاد. با این حال پدری به خاطر تعدد بازی در بارسا و تجربه میادین بزرگ، اعتماد همه را جلب کرده و بازی دادن به او شاید جسارت ویژهای نمیطلبید. نیکو ویلیامس، بال چپ تیم دلافوئنته بود؛ ستاره 21 ساله دیگری که هنوز یک فصل کامل هم از تبدیل شدنش به بازیکنی مورد توجه تیمهای بزرگ نمیگذرد. بازی دادن به او در حضور فران تورس و آیوزه پرس آن هم پیش روی کرواسی مدعی دیگر جسارت میخواست که دلافوئنته آینه تمام و کمال این ویژگی بود. به لامینه یامال میرسیم. برداشتن نوجوانی از روی درس و مشق و مدرسه و قرار دادنش در ترکیب اصلی تیم و به میدان فرستادن یامال 16 سالهای که پیش از این فقط 6 بازی ملی دیگر آن هم در سطوح پایینتر را تجربه کرده، مرزهای جسارت را میشکند و دلافوئنته را یک مرد شجاع در عرصه مربیگری نشان میدهد. جوانان اسپانیا درخشیدند، چون سرمربی آنها شیوه بازی گرفتن از ستارههای جوان و باتجربه را به خوبی بلد است. به میدان فرستادن جوانان، جنبه دیگری از شخصیت جسور دلافوئنته بود که سیمای او را در روز دوم یورو به یاد ماندنیتر کرد و چهرهاش را در میان چهرههای مطرح این روز برجستهتر به نمایش گذاشت.
جسارت قهرمانی
هواداران اسپانیا اوضاع را دلسرد دنبال میکردند. به ستارههای خط خورده نگاه میکردند و امید میبریدند. به رقبایی مثل فرانسه و آلمان و انگلیس چشم میدوختند و سکوی قهرمانی را رویایی برای فراموشی میپنداشتند. روی بر میگرداندند از هر آرزوی بزرگی اما دلافوئنته با نمایشی که تیمش در برابر کرواسی قدرتمند ارائه داد، امید را باز گرداند، رویاهای فراموش شده را زنده کرد و چشمهای برگشته را دوباره به سمت آروزیی به زیبایی قهرمانی هدایت کرد. اسپانیا اینک مدعی قهرمانی است چون سرمربیاش جسارت بزرگ آرزو کردن را به بازیکنانش داد. اسپانیا را به لیست آرزومندان ایستادن بر سکوی نخست بازیهای اضافه کردیم چون نمایش جسورانه آنها با هدایت همراه با تدبیر دلافوئنته به ما این اجازه را میدهد. چهره روز دوم یورو 2024 چه کسی به جز او میتوانست باشد؟ چه کسی به جز او که تغییر و جوانگرایی و ادعای قهرمانی را در یک بازی سخت و با یک پیروزی 3 گله و همراه با کلینشیت روی پرده جام ملتهای اروپا به نمایش گذاشت؟ ترکیب کاملی از انواع جسارت را در سیمای او میبینیم. دلافوئنته ستارههای زیادی را هم جسورانه کنار گذاشته بود و اکنون ستارههای فعلی تیمش جسورانه در جستجوی بهترین نتایج هستند. چهره روز گذشته جام ملتهای اروپا یک چهره جسور، باتجربه، با تدبیر و امیدوار کنندده است؛ لوئیس دلافوئنته!