football360 logo
360-club
360-club-icon

نگاهی به پنجره تابستانی لیگ برتر انگلیس؛ کاهش سنگین هزینه‌ها

۱۵ شهریور ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۵۸12 نظر
در این تابستان پس از 2 فصل شاهد کاهش هزینه‌های تیم‌های انگلیسی برای خرید بازیکنان بودیم.

به گزارش فوتبال 360، قوانین لیگ برتر انگلیس اگر چه به تیم‌ها نسبت به سایر لیگ‌های معتبر قاره سبز آزادی عمل بیشتری می‌دهد اما اینجا هم چارچوب خودش را دارد و اگر خطایی از آنها سر بزند، باید مثل منچسترسیتی برای مدت‌ها و تا زمان رسیدن وقت دادگاه رسیدگی به تخلفات مالی با دلهره و تشویش، اوقاتشان را سپری کنند. در 2 فصل گذشته شاهد رشد چشم‌گیر هزینه‌های تیم‌های انگلیسی برای خرید ستاره‌های جدید بودیم. در این تابستان آنها توقف کردند و هزینه‌ها بیشتر نشد و کمی افت کرد. به دلایل قانونی و ملاحظات اقتصادی مبتنی بر چارچوب لیگ انگلیس باید بالا بودن قیمت بازیکنان را هم اضافه کنیم که انتقال خیلی از آنها را دشوار می‌کند. به بهانه بسته شدن پنجره نقل و انتقالات تابستانی به مرور پدیده‌های مهم در این فرصت خرید و فروش بازیکنان می‌پردازیم.

کاهش هزینه‌ها


آمار نشان می‌دهد لیگ برتر در تابستان گذشته و در مجموع در فصل گذشته رکورد بیشترین هزینه ممکن برای خرید بازیکنان جدید در یک پنجره نقل و انتقالاتی را شکست. تیم‌های لیگ برتر در تابستان قبل برای به خدمت گرفتن 339 بازیکن جدید نزدیک به نزدیک به 2 میلیارد و ۸۰۰ میلیون یور هزینه کرده بودند. این یعنی به طور میانگین هر باشگاه لیگ برتر نزدیک به 140 میلیون یورو برای خریدهایش پول خرج کرد و هزینه هر بازیکن به طور میانگین 8 میلیون یورو تمام می‌شد؛ هزینه‌ای که با نظر به درآمد بالغ بر یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون یورویی تیم‌ها از فروش بازیکنان، تراز مالی را برای لیگ برتر به منفی یک میلیارد و دویست میلیون می‌رساند. بعد از 2 فصل بیشتر شدن این هزینه‌ها، اکنون شاهد توقف سیر رشد هستیم و در این تابستان لیگ برتری‌ها حدود 400 میلیون یورو کمتر از سال قبل در همین مقطع دست به جیب شدند و برای خرید ستاره‌های جدید هزینه کردند.  درآمد باشگاه‌های انگلیسی شاغل در لیگ برتر در حدود همان سطح گذشته باقی ماند تا در نهایت تراز مالی این لیگ به منفی 744 میلیون یورو برسد. انگلیسی‌ها صرفه‌جویی در هزینه را هم در دستور کارشان قرار دادند. موضوع با غیبت بزرگانی مثل لیورپول، منچسترسیتی و نیوکاسل در انتقال‌های پر سر و صدا و پر از هزینه، شکل گرفت.

بیشترین‌ و کمترین


از زمان روی کار آمدن تاد بولی و همکارانش در چلسی پاسخ به این سوال که کدام تیم بیشترین هزینه را در پنجره تابستانی داشته است، بدیهی به نظر می‌رسد. آنها در دست و دلبازی و خرید بی‌رویه بازیکنان جدید هیچ‌ حد و مرزی قائل نیستند. آبی‌های لندنی در این تابستان بابغ بر 238 میلیون یورو برای جذب بازیکنان جدید خرج کرده‌اند؛ رقمی که این تیم را باز هم پرهزینه‌ترین تیم یک پنجره نقل و انتقالاتی نشان می‌دهد. چلسی این مبلغ را برای جذب 11 بازیکن جدید خرج کرده. در سوی مقابل باشگاه از فروش 8 بازیکن و انتقال قرضی بازیکنان زیادی، نزدیک به 200 میلیون یورو  درآمد داشته و این نشان می‌دهد آنها قاعده بازی را هم یاد گرفته‌اند و می‌دانند برای رعایت قوانین مالی و همچنین از دست ندادن سرمایه‌ها چه باید بکنند. آبی‌های لندنی همچنین با جدایی دائمی یا قرضی 23 بازیکن، بیشترین خروجی را هم در این تابستان در لیگ برتر انگلیس داشته‌اند. در مجموع استفوردبریج میدان تغییر و تحول بود و بیشتر اوقات تابستان را با خبرهای داغ سپری کرد. برایتون با رکوردشکنی در تاریخ این باشگاه و خرج 231 میلیون یورویی پشت سر چلسی در این زمینه ایستاد و بعد از آنها هم منچستریونایتد بیشترین خرج تابستانی را متحمل شده. شیاطین سرخ بیشتر از 214 میلیون یورو برای ترمیم ترکیب تحت هدایت اریک تن‌هاخ هزینه کردند و سومین  تیم پرخرج تابستان لیگ برتر نام گرفتند.


در مورد کمترین هزینه‌ها در پنجره تابستانی نقل و انتقالات به موارد جالب توجهی برمی‌خوریم. لیورپول با حدود 42 میلیون یورو هزینه تابستان آرام و ساکتی داشت و قرمزهای آنفیلد هنوز جسارت دست زدن به ترکیب کلوپ را پیدا نکرده‌اند. این تیم دومین تیم کم‌هزینه پنجره اخیر بوده. نام اولین تیم با کمترین هزینه اما از این هم عجیب‌تر است؛ منچسترسیتی! قهرمان 4 دوره اخیر لیگ برتر انگلیس با 25 میلیون یورو کمترین خرج را در تابستان داشت و ترجیح داد این بار یک پنجره را به آرامی سپری کند. حتی تیم‌هایی مثل اورتون و لسترسیتی هم بیشتر از سیتیزن‌ها دست به جیب شدند. این یک مورد خاص برای مدافع عنوان قهرمانی به شمار می‌رود. برخی چنین شرایطی را احتیاط این باشگاه در آستانه برگزاری دادگاه اتهاماتش قلمداد می‌کنند اما چنین ایده‌ای با نظر به مستنداتی که مربوط به گذشته است مردود به نظر می‌رسد. به هر حال سیتی با کمترین تغییر ممکن کارش را در فصل جدید شروع کرده و همچنان مدعی اول قهرمانی است. چنین مبلغی کمترین هزینه منچسرسیتی بعد از فصل 07-2006 به شمار می‌رود.

گران‌ترین‌ها


برخلاف آنچه همواره انتظارش را داشتیم، لیگ برتر انگلیس این بار بیشترین مبلغ برای انتقال یک بازیکن را برای خریدهای تیم‌هایش ثبت نکرده. جدایی خولین آلوارس از سیتی و پیوستن این بازیکن به اتلتیکو مادرید گران‌ترین جابه‌جایی این تابستان لیگ انگلیس به شمار می‌رود که در بخش درآمدهای لیگ برتر قرار می‌گیرد. گران‌ترین خرید باشگاه‌های لیگ برتری در این پنجره، خرید دومنیک سولانکه توسط تاتنهام از بورنموث با رقم انتقالی نزدیک به 65 میلیون یوروشت. لنی یورو از منچستریونایتد با پیوستنش به این تیم در ازای مبلغی در حدود 62 میلیون یورو، دومین خرید گران‌قیمت تیم‌های لیگ برتر انگلیس در این پنجره بود. پدرو نتو هم برای چلسی 60 میلیون یورو آب خورده و سومین انتقال پرهزینه این لیگ در تابستان به شمار می‌رود. در بخش فروش‌ها هم پس از آلوارس، انتقال موسی دیابی با مبلغ 60 میلیون یورو به الاتحاد عربستان، دومین فروش گران‌قیمت لیگ به سایر لیگ‌هاست. مایکل اولیسه هم با انتقال 53 میلیون یوروی به بایرن در این زمینه جایگاه سوم را در اختیار دارد.

برنده و بازنده تابستان


برای معرفی باشگاه برنده پنجره نقل و انتقالات یا موفق‌ترین تیم در جابه‌جایی بازیکنان باید منتظر عملکرد آنها باشیم و ببینیم بازیکنان جدید تیم‌ها تا پایان فصل چه تغییر مثبتی در روند نتیجه‌گیری باشگاه‌های جدیدشان ایجاد خواهند کرد. با این حال و در نگاه اولیه شاید بتوان در این زمینه حدس‌هایی زد. در مورد چلسی باید بگوییم این باشگاه خوب خرید کرد و خوب هم بازیکنانش را به سایر تیم‌ها فروخت یا آنها را به طور قرضی در اختیار باشگاه‌های دیگر گذاشت. اگر ترافیک بازیکن در رختکن چلسی نبود، شاید می‌توانستیم با اطمینان خاطر این تیم را به عنوانی تیمی بسیار موفق در نقل و انتقالات تابستانی بنامیم. چلسی اما با زیاده‌روی در تغییر و تحول و با شلوغ کردن رختکن از این عنوان دور می‌ماند. تیم‌هایی مثل استون‌ویلا، وستهام و منچستریونایتد از باشگاه‌های فعال تابستان بودند که بسیاری از روزها را با خبرهای مربوط به آنها پشت سر گذاشتیم. استون‌ویلا و وستهام جاه‌طلبی مضاعفی در این تابستان داشتند و نشان دادند می‌خواهند به افق‌های جدیدی دست پیدا کنند و نگاه به رتبه‌های بالاتر و موفقیت‌های بزرگ‌تر نسبت به فصل‌های گذشته دارند. باید اعتراف کنیم منچستریونایتد هم به نسبت سال‌های قبل، تحرک و پویایی خوبی در خرید و فروش داشت و در چند پست مهم، بازیکنان شاخص و برجسته‌ای را به خدمت گرفت. تا اریک تن‌هاخ با این بازیکنان چه کند و از آنها چه بهر‌ه‌ای بگیرد.

در رابطه با تیم‌های ناموفق پنجره اخیر هم شاید اورتون نامی باشد که می‌توانیم از آن صحبت کنیم. تافی‌ها رمق گذشته را ندارند و با این شرایط نقل و انتقالاتی به نظر می‌رسد بخشی از انگیزه برای موفقیت را هم از دست داده‌اند. از اورتون و نتیجه نقل و انتقالات این تابستانش احتمالا در ادامه فصل و شاید با قرار گرفتن این تیم در رقابت برای بقا بیشتر حرف بزنیم.

غافلگیری‌ها


بدون تردید حضور قدرتمند و جاه‌طلبانه برایتون، یکی از مهم‌ترین شگفتی‌های تابستان بود. آنها روی دیگری از برنامه بلندمدت خودشان را به نمایش گذاشتند و هورزلر در اولین فصل کارش به عنوان سرمربی برایتون از تمام سال‌های کار پاتر و دزربی خوشبخت‌تر بوده است. مورد بعدی اما به کرختی و عدم ورود قدرتمند نیوکاسل مربوط می‌شود. در پایان فصل گذشته درباره نیوکاسل می‌گفتند این فصل، فصل بریز و بپاش آنهاست اما شاهد چنین پدیده‌ای نبودیم و تیم کنسرسیوم تحت حمایت شاهزاده سعودی خودی نشان نداد. در مورد موارد غافلگیر کننده باید از ایپسویچ تاون هم صحبت کنیم. تازه‌وارد این فصل لیگ برتر انگلیس برخلاف تصور اولیه بیشتر از صد میلیون یورو برای خرید بازیکنان جدید هزینه کرده و گویا قصد اقامتی طولانی‌تر از یک فصل در این سطح از فوتبال باشگاهی انگلیس را دارد. وقتی در مورد غافلگیری در نقل و انتقالات حرف می‌زنیم، باید باز هم به کناره‌گیری مشهود منچسترسیتی از بریز و بپاش اشاره کنیم و این گزاره را بارها بگوییم تا به مرز باور برسد؛ سیتیزن‌ها کم‌خرج‌ترین تیم این تابستان نقل و انتقالات بودند!


نظرات کاربران

برای ثبت نظر خود وارد شوید.

درحال بارگذاری