نگاهی به پنجره تابستانی بوندسلیگا؛ مثل همیشه، منطقی و حسابگر
به گزارش فوتبال 360، هر سال در بین 10 شهر با بهترین شاخصهای رفاهی در دنیا، نمایندگان خودشان را دارند. از شکست در جنگ جهانی و سقوط و انزوا، موفقترین اقتصاد اروپا را ساختند و به سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا وام میدهند! اینجا آلمان است؛ سرزمین انگیزه تمام نشدنی بهترین بودن، مطالعه، برنامهریزی، روی برنامه قدم برداشتن و موفق شدن! ابن سرزمین به تمام دنیا درس اقتصاد میدهد و طبیعی است در دنیای مستطیل سبز هم شاهد رویکرد خاص، دقیق و حساب شده اقتصادی تیمهای آن باشیم. بوندسلیگا نه رکورد میشکند و نه به رکورد شکستن افتخار میکند. تیمهای این لیگ خرید میکنند چون نیاز دارند و چشم از خرید بازیکنان جدید میبندند زیرا احتیاجی احساس نمیکنند. بوندسلیگا باز هم در پنجره نقل و انتقالات روندی حساب شده و منطقی را دنبال کرد.
تراز منفی عجیب
در فصلهای قبل شاهد بیشتر بودن رقم مجموع فروش بازیکنها نسبت به مجموع خرید ستارههای جدید برای لیگ آلمان بودیم اما آنها در فصل فعلی این رویه را پشت سر گذاشتند و با وجود کاهش هزینهها نسبت به تابستان فصل گذشته، برآیند هزینهها و درآمدها در آلمان منفی بود. بوندسلیگای آلمان پس از یک هزینه سنگین در تابستان 20-2019، از فصل 21-2020 تا تابستان فصل گذشته، همواره رشد هزینهها برای خرید بازیکنانش در پنجره نقل و انتقالاتی تابستانی را به چشم دیده. چنین روندی در این فصل شکسته شد و برای اولین بار از سال 2020 تاکنون شاهد کاهش رقم مجموع خرید بازیکنان توسط تیمهای بوندسلیگا بودیم. آنها در تابستان گذشته بالغ بر 700 میلیون یورو هزینه کردند اما در این پنجره رقم را به حدود 602 میلیون یورو رساندند و صرفهجویی کردند. تیمهای حاضر در این لیگ جنین رقمی را برای جذب 244 بازیکن هزینه کردند که باز هم نسبت به قبل، کاهش ارقام را نشان داد. کاهش چشمگیر و عجیب درآمدهای لیگ آلمان از فروش بازیکنانش در پنجره اخیر نقل و انتقالات دلیل اصلی رقم خوردن تراز منفی برای بوندیلیگا به شمار میرود. لیگ سطح اول باشگاهی فوتبال ژرمنها در تابستان قبل بیشتر از یک میلیارد یورو فروش بازیکن را برای تیمهایش ثبت کرد و این رقم برای این فصل به حدود 500 میلیون یورو میرسد. چنین شرایطی در نهایت تراز منفی 82 میلیون یورو را برای این لیگ رقم زده. در بوندسلیگای این فصل هر تیم به طور متوسط حدود 33 میلیون یورو برای خرید بازیکنان جدید هزینه کرده و خرید هر بازیکن هم به طور میانگین حدود 2 میلیون یورو خرج روی دست باشگاه جدیدش گذاشته است.
بیشترین و کمترین
جای هیچ پرسشی وجود ندارد و وقتی از پرهزینهترین تیم بوندسلیگا در هر فصلی و در هر پنجرهای صحبت میشود، یک نام با اختلاف از دیگران جلوتر است؛ بایرن مونیخ! غول باواریایی بوندسلیگا میخواهد به جایگاه گذشتهاش و به کرسی قهرمانی لیگ بازگردد و طبیعی بود آنها باز هم برای خرید بازیکنان جدید و تقویت ترکیب با جدیت دست به کار شوند. بایرن مونیخ در این تابستان برای جذب 6 بازیکن، بیشتر از 142 میلیون یورو هزینه کرده. البته این رقم نسبت به خرجهای تابستانی بایرن در فصل گذشته کمتر است اما باز هم یکی از تابستانهای پرخرج تیم مونیخی را پشت سر گذاشتیم و آنها برای حمایت از کمپانی با جدیت در بازار دست به کار شده بودند. پس از بایرن زنبورهای زردپوش لیگ آلمان برای ترمیم دیوار زرد ترک برداشته ورزشگاه خودشان بیشترین پول را خرج کردند. دورتموند با صرف 80 میلیون یورو دومین تیم پرخرج بوندسلیگا در پنجره اخیر به شمار میرود. اشتوتگارت هم با حدود 75 میلیون یورو خرج در جایگاه سوم این ردهبندی میایستد. جای خالی لورکوزن در بین 3 تیم پرهزینه تابستان لیگ آلمان به شدت احساس میشود. شیرهای بایآرنا ترجیح دادند به صورت دیگری و به سبک خودشان به تقویت ترکیب بپردازند و پول برای خرید بازیکن خرج نمیکنند. تیمهای زیادی هم در لیگ آلمان با کمترین هزینه ممکن در تابستان بسته شدند اما هیچ موردی در این زمینه شبیه بوخوم نیست. این باشگاه در این پنجره نقل و انتقالاتی هیچ پولی برای جذب بازیکنان جدید نداد و 7 بازیکن جدید را به صورت آزاد به ترکیبش اضافه کرد. به نظر میرسد آنها با بودجه خوبی برای نقل و انتقالات مواجه نبودند و شاید اصلا هیچ منبع مطمئنی برای ورود به بازار نداشتند. با این تئوری بوخوم تصمیم گرفت هیچ بند فسخی را باطل نکند و برای جدایی هیچ ستارهای دست به جیب نشود.
گرانترینها
بایرن مونیخ برای خرید مایکل اولیسه از لیگ برتر انگلیس حدود 53 میلیون یورو هزینه کرد و انتظار میرفت این انتقال گرانترین انتقال بوندسلیگا در تابستان باشد اما فروش دنی اولمو توسط لایپزیش، مبلغ خرید اولیسه را هم پشت سر گذاشت. ستاره سابق لایپزیش با 55 میلیون یورو به بارسلونا پیوست تا گرانترین انتقال تابستانی بوندسلیگا مربوط به فروش بازیکنان باشد. پس از اولیسه، ژائو پالینیا و مکس بایر که به ترتیب به بایرن و دورتموند پیوستهاند، گرانترین خریدهای فصل بوندسلیگا در تابستان به شمار میروند. اولمو هم برای تبدیل شدن به گرانترین فروش پنجره اخیر ماتیاس دلیخت و ویلیان پاچو را پشت سر گذاشته است.
برنده و بازنده تابستان
قهرمان شدن فلسفه بزرگی میخواهد و تئوریهای مهمی برای یک باشگاه در این مسیر مورد توجه قرار میگیرد. با این حال بسیاری از قهرمانها فراموش میکنند تئوری و فلسفه قهرمان ماندن با قهرمان شدن متفاوت است. لورکوزن در فصل قبل کار بزرگی کرد و بدون باخت، جام قهرمانی بوندسلیگا را بالای سر برد اما این تیم در تابستان برای تقویت ترکیب، قدم شاخصی برنداشت. شاید قضاوت در مورد عملکرد لورکوزن در تابستان نیاز به زمان بیشتری داشته باشداما تجربهها و تئوریهای قبلی میگوید تیم ژابی آلونسو در این زمینه مرتکب اشتباهی شد که میتواند جام قهرمانی را از دسترس آنها خارج کند و به رقبا برساند. اگر لورکوزن نتواند نمایش درخشان فصل قبل را تکرار کند و در این فصل ادعای قهرمانی را از دست بدهد، شاید بزرگترین بازنده تابستان نقل و انتقالات در لیگ آلمان نام بگیرد. برنده اما به این زودی مشخص نخواهد شد. فقط بر اساس نوع خرید بازیکنان و عزم جزم برخی باشگاهها برای جذب ستارههای جدید، شاید بتوانیم بایرن را برنده فعلی رقابت بیرون از گود تابستانی باشگاهها در آلمان بدانیم. از اشتوتگارت هم نباید غافل شد. آنها فصل قبل نیمی از راه شگفتیسازی را طی کرد و در این فصل با عبور از مرز 70 میلیون یورو هزینه برای خریدهای جدید، میخواهد نمایش بهتری داشته باشد و افقهای جدیدی را برای فتح پیش روی خودش میبیند. ممکن است اشتوتگارت برنده نقل و انتقالات تابستانی بوندسلیگا باشد اما نتیجه نهایی این بررسی در ادامه فصل و و زمانی معلوم میشود که ستارههای جدید تیمها تحت هدایت سرمربیان بیشتر به میدان بروند و تاثیر واقعی خودشان بر نتایج بازیها را نشان بدهند.
غافلگیریها
لورکوزنی که در فصل قبل میشناختیم برای موفقیتها حد و مرز قائل نبود و در هر میدانی پیروزی را جستجو میکرد. انتظار داشتیم چنین تیمی را در تابستان هم در پی جذب مهرههای خاصی ببینیم. اینگونه نشد و انفعال نسبی مدافع عنوان قهرمانی بوندسلیگا یکی از غافلگیریهای این تابستان فوتبال باشگاهی آلمان به شمار میرود. آنها تابستان را طوری سپری کردند که گویا نه قهرمانی در کار بوده و نه آن روز تمام نشدنی و خاطرهانگیز در ورزشگاه خانگی همراه با جشن را به یاد میآورند. آن پایکوبی طولانی و باشکوه هواداران لورکوزن، حضوری جدیتر از این باشگاه در بازار جابهجایی بازیکنان را میطلبید. با این حال عدد صفر جلوی برآیند هزینههای بوخوم برای خرید ستارههای جدید از مورد لورکوزن هم غافلگیرکنندهتر به نظر میرسد. آنها به خوبی میدانند باید برای بقا تلاش کنند؛ اما گویا در همین حد و اندازه هم انگیزه ندارند و حاضر نشدند منابع مالی مناسبی برای خرید ستارههای جدید فراهم کنند. در مجموع در آلمان همه چیز حساب شده و دقیق دنبال میشود و نباید هم از تیمی یا مجموعهای انتظار غافلگیری بیشتر از این را داشته باشیم.
برای ثبت نظر خود وارد شوید.