جولان عربستانیها در آسیا در روزهای افول ایرانیها؛ ما هیچ، ما نگاه
به گزارش فوتبال 360، رقابتهای لیگ نخبگان و لیگ قهرمانان آسیا سطح 2 این روزها در حال پیگیری است و هنوز تکلیف تیمهایی که قرار است در این 2 جام آسیایی به فینال برسند، مشخص نشده. البته که برخلاف ابهام درباره تیم قهرمان، شرایط برای نمایندگان ایرانی کاملا روشن است: «همگی حذف شده و قرار است از خانه و شاید از روی کاناپه، ادامه این 2 جام را پیگیری کنند».
حذف هر 4 نماینده ایران از آسیا
فوتبال باشگاهی ایران در این دوره از رقابتهای آسیا 4 نماینده داشت؛ 2 تا در لیگ نخبگان و 2 تا در لیگ قهرمانان آسیا2. جالب آنکه از بین این 4 تیم، 2 تیم مدعی پرسپولیس و سپاهان حتی نتوانستند از مرحله گروهی صعود کنند. استقلال و تراکتور هم که به مراحل بعدی لیگ نخبگان و لیگ قهرمانان آسیا2 صعود کردند، شرایط بدی را تجربه کردند. استقلال در لیگ نخبگان مقابل النصر شکست سنگینی خورد و تراکتور هم در دیداری که به ظاهر برایش بسیار ساده بود، نتوانست از سد التعاون عربستان عبور کند. به این ترتیب، هر 4 تیم ایرانی پس از ثبت داستان نه چندان خوشایندشان در آسیا، از جمع بزرگان این قاره در سطح اول و دوم جدا شدند تا حالا فقط نظارهگر ادامه این رقابتها باشند.
قدرت دست عربستانیها است
برخلاف 4 نماینده ایران که با عملکرد بدی از گردونه رقابتهای آسیایی کنار رفتهاند، در این دوره، عربستانیها قدرت را به دست گرفته و هر 4 نماینده آنها همچنان در این 2 سطح از رقابتهای آسیایی حاضر هستند. الهلال، الاهلی و النصر که مدعیان اصلی قهرمانی در لیگ نخبگان به شمار میروند تا به اینجا قدرتشان را به بقیه دیکته کردهاند. کشور آنها میزبان مرحله نهایی این رقابت هم به شمار میرود و خیلی محتمل است که دست آخر یکی از همین 3 تیم جام قهرمانی را بالای سر ببرد.
مورد عجیب عربستانیها اینکه دیگر تیم آنها یعنی التعاون هم که به نظر میرسید حرفی مقابل تراکتور برای گفتن نداشته باشد، در لیگ قهرمانان آسیا2 همچنان زنده است و به ماجراجوییاش ادامه میدهد. عملکرد عربستانیها در این دوره به گونهای بوده که به سهمیه آنها برای سالهای آتی گزندی وارد نشود. همچنان 3 تیم اول جدول لیگ عربستان مستقیم به لیگ نخبگان میرود و قهرمان جام پادشاهی آنها هم راهی لیگ قهرمانان آسیا2 خواهند شد.
ما هیچ، ما نگاه
حالا که کار نمایندگان ایران در این رقابتها به پایان رسیده بد نیست برای یکبار هم که شده واقعبین بود و شرایط را به درستی مورد ارزیابی قرار داد. ایران و عربستان از دیرباز بر سر خاورمیانه در عرصههای مختلف با یکدیگر رقابت داشته و رقیب جدی سیاسی - دیپلماسی یکدیگر در این منطقه از دنیا محسوب میشوند. بدیهی است که طرفین همواره در تلاش برای سبقت گرفتن از یکدیگر بودهاند. بدون تحلیل دادهها درباره سایر حوزهها، واضح است که در عرصه فوتبال که این روزها طیف مخاطبان گستردهای دارد و برای تبلیغات هم که شده گزینه ایدهآلی است، باشگاههای ایرانی شکست سنگینی را متحمل شدهاند.
در روزگاری که عربستانیها با ایجاد تحول و اصلاح در امور ساختاری و مدیریتی، بهترین امکانات فوتبالی را تدارک دیده و بزرگترین ستارههای دنیای فوتبال را به عربستان میکشانند، مدیران ایرانی «هیچ» کاری انجام نداده و فقط به پیشرفت رقیبِ دیپلماتیک در منطقه «نگاه» میکنند. البته که در این مدت مدیران ورزش ایران بیکار هم ننشسته و در شرایطی که عربستان هر روزه ورزشگاههایش را مدرن و مدرنتر کرده و میزبانی جام جهانی را هم به دست آورده، ورزشگاه آزادی را در یک بازه «چندساله» قرار است تعمیر، بازسازی و یا نوسازی کنند.