لژیونرهای آب رفته تیم ملی ایران؛ دفاع وطنی، حمله خارجی
به گزارش فوتبال 360، تیم ملی فوتبال ایران، سهشنبه 5 فروردین، از ساعت 19.30 در ورزشگاه آزادی به مصاف تیم ملی ازبکستان میرود تا هشتمین بازیاش در مرحله انتخابی جام جهانی 2026 را برگزار کند. ایران در گروه نخست این رقابتها در منطقه آسیا با 19 امتیاز صدرنشین است و تنها به یک تساوی دیگر از 3 بازی باقیمانده از این مرحله نیاز دارد تا صعودش به جام جهانی پیش رو را نهایی کند. تیم ملی که چند روز پیش در نخستین دیدار از فیفادی جاری، در آزادی توانسته با 2 گل از سد امارات عبور کند، حالا امید زیادی دارد با کسب برتری و یا دستکم امتیاز از همین تقابل با ازبکستان، پس از تیم ملی ژاپن، دومین تیم صعودکننده به جام جهانی لقب بگیرد.
نقش لژیونرها در تیم ملی
تیم ملی فوتبال ایران درحالی وارد اردو برای فیفادی جاری شد که در ریزشی قابل انتظار، 9 لژیونر به تیم ملی فراخوانده شدند. لژیونرهایی که البته تعدادی از آنها در کشورهای عربی مشغول بازی هستند و برخلاف گذشته، اروپا، حتی از نوع درجه دومش، سهم چندانی ندارد. این 9 بازیکن درحالی پیراهن تیم ملی را به تن میکنند که پیش از این سهم لژیونرها در تیم ملی به مراتب بیشتر از بازیکنانی بود که در لیگ برتر ایران توپ میزدند. هنوز زمان زیادی از آن دوران که دستکم 16 لژیونر برای فهرست 23 نفره تیم ملی فراخوانده میشدند، نمیگذرد.
اینکه سهم لژیونرها در تیم ملی هم کاسته شده عوامل متعددی دارد که بالا رفتن سن بازیکنانی که در کشورهای دیگر شاغل هستند، اثرگذار است. البته که عدم تولد ستاره جدید و جوان در فوتبال ایران که بتواند پرچمداری کند و در تیم ملی اثرگذاری داشته باشد هم یکی دیگر از این عوامل به شمار میرود. ضمن اینکه تعدادی از لژیونرهای فوتبال ایران هم در باشگاههای مقصد جواب ندادند و مجبور شدند خیلی زودتر از حدتصور به فوتبال ایران برگردند. هرچه که باشد ولی مشخصا این موضوع این روزها حسابی به چشم میآید. برای تشریح سادهاش همین بس که ازبکستانی که قرار است مقابل تیم ملی ایران به میدان برود، 10 لژیونر دارد که یکی بیشتر از تیم ملی فوتبال ایران است.
دفاع محصول وطن، هافبک و مهاجم محصول بیرون
نکته درخور توجهی که درباره فهرست کنونی تیم ملی فوتبال ایران وجود دارد، توزیع لژیونرها بر اساس پست بازی است. آنها بیشترین تعداد فاز هجومی را تشکیل میدهند و برخلاف خط دروازه و دفاعی، سهم بسزایی در 2 پست وینگر و مهاجم دارند. همین دیدار با امارات هم برای بررسی این مورد کفایت میکند؛ سامان قدوس، مهدی قایدی، علیرضا جهانبخش، محمد محبی و سردار آزمون در شرایطی مسئولیت هجومی به عهده داشتند که همگی بیرون از ایران مشغول بازی هستند.
برخلاف این فاز، در خط دروازه و دفاعی، همه بازیکنان در لیگ برتر ایران حضور دارند. علیرضا بیرانوند، میلاد محمدی، شجاع خلیلزاده، محمدحسین کنعانیزادگان و صالح حردانی به همراه روزبه چشمی، بازیکنانی با وظایف تدافعی بودند که در زمره بازیکنان لیگ برتری به شمار میروند. واضح است که در بازی با امارات، برتری عددی با نفرات حاضر در لیگ برتر ایران بود.
عزتاللهی موازنه را به هم میزند؟
تیم ملی حالا در شرایطی قرار است به مصاف ازبکستان برود که شاید مهدی طارمی و سعید عزتاللهی که به دلیل مصدومیت بازی با امارات را از دست دادهاند، موازنه را به سود بازیکنان لژیونر در ترکیب اصلی تیم ملی به هم بزنند. البته که با ورود طارمی به ترکیب لژیونری دیگر در فاز هجومی نیمکتنشین خواهد شد و فقط سعید عزتاللهی است که شاید بتواند این سهم را دستخوش تغییر کند.