football360 logo
360-club
360-club-icon

گزارش گاردین از تیم ملی ایران؛ اگر شرایط ژاپن را داشتند...

06 فروردین 1404 ساعت 20:33339 نظر
گزارش گاردین از تیم ملی ایران؛ اگر شرایط ژاپن را داشتند...
رسانه مشهور اروپایی به نقش کلیدی مهدی طارمی در داخل و بیرون زمین پرداخته است.

به گزارش فوتبال ۳۶۰، رسانه انگلیسی «گاردین» در گزارشی مفصل به صعود تیم ملی ایران به جام جهانی فوتبال پرداخته است. جان دوردن، ستون‌نویس بخش آسیای این رسانه نقش مهدی طارمی، وضعیت تیم زیر نظر امیر قلعه‌نویی، مشکلات تیم ملی از نظر امکانات و قوانین منع مهاجرت دولت دونالد ترامپ را زیر ذره‌بین قرار داده است. در این گزارش همچنین ضمن مقایسه فوتبال ملی ایران و ژاپن، عصیان طارمی علیه اسکوچیچ و شایعه مشکلات او با سرمربی فعلی تیم ملی مورد بررسی قرار گرفته است.

مهدی طارمی ۱۰ روز بعد از سون هیونگ مین به دنیا آمد اما از نظر شهرت بین‌المللی دائماً از بازیکن کره‌ای جا مانده است. گلزن اینتر البته در تیم ملی خود نسبت به سون عملکرد موثرتری از خود به جا گذاشته؛ در حالی که سون و هم‌بازیانش سه‌شنبه از تساوی یک بر یک مقابل اردن (سومین تساوی در یک گروه ساده‌تر) رنج کشیدند، طارمی در جریان تساوی ۲ بر ۲ مقابل ازبکستان ۲ گل زد تا کشورش را برای چهارمین دوره متوالی به جام جهانی بفرستد. 


ایران برای صعود به یک امتیاز مقابل ازبکستان در تهران نیاز داشت و طارمی با یک والی فوق‌العاده از آستانه محوطه جریمه از سایه مصدومیت اخیر خارج شد. گل دوم این بازیکن ۳۲ ساله از مقابل دروازه آنقدر جذاب نبود اما او توانایی گلزنی خود را با واکنش سریع به رخ کشید. هرچند سردار آزمون تابستان گذشته قید ادامه حضور در آلمان را زد و با حضور در شباب‌الاهلی امارات بسیاری را شگفت‌زده کرد اما زوج بازیکن سابق لورکوزن و رم با طارمی همچنان ثمربخش است. طبق برخی گزارش‌ها، آزمون می‌خواست به اصطبل اسب‌هایش نزدیک‌تر باشد. هر ۲ بازیکن در سال‌های اخیر به باشگاه‌های لیگ برتری مانند منچستریونایتد و آرسنال مرتبط شدند اما دفاع ایران به اندازه حمله‌اش خوب نیست و گل‌های ساده‌ای تقدیم ازبکستان کرد. 


ایران در هر صورت به جام جهانی می‌رسید اما اعتبار ۱۴ مسابقه بدون شکست متوالی به سرمربی این تیم، امیر قلعه‌نویی می‌رسد. مرد ۶۱ ساله بعد از ناکامی میلی‌متری ایران در صعود از مرحله گروهی جام جهانی ۲۰۲۲، جایگزین کارلوس کی‌روش شد. او انتخابی ضعیف به شمار می‌رفت چون ۲۰ سال پیش دوره نخست سرمربیگری‌اش چندان خوب پیش نرفت. خیلی‌ها فکر می‌کردند قلعه‌نویی جز ارائه فوتبال خسته‌کننده از توانایی‌های تاکتیکی و انگیزشی برای صعود ایران به مرحله حذفی جام جهانی برخوردار نیست. همچنین شایعاتی از علاقه طارمی به تغییر سرمربی منتشر شد. این مهاجم فقط ستاره و کاپیتان تیم نیست، بلکه در بین مسئولان هم نفوذ دارد. او ۳ سال پیش علناً با دراگان اسکوچیچ به مرحله درگیری رسید؛ مردی که ایران را به جام جهانی ۲۰۲۲ رساند اما قبل از سفر به قطر از سمت خود کنار رفت. رخ دادن اتفاقی مشابه برای قلعه‌نویی چندان شگفت‌انگیز نخواهد بود. 

طارمی از اظهار نظر علنی باکی ندارد. او بعد از قطع برق ورزشگاه آزادی در جریان پیروزی هفته گذشته مقابل امارات، سوال کرد میلیون‌ها اعتبار برای بازسازی این ورزشگاه شاخص اما قدیمی به کجا رفته است. ۲۹ دقیقه وقت تلف‌شده نیمه اول این مسابقه یک رکورد بین‌المللی جدید به شمار می‌رود؛ رکورد قبلی با ۲۴ دقیقه به شکست ۶ بر ۲ ایران مقابل انگلیس در جام جهانی قبلی برمی‌گردد؛ وقتی طارمی هر ۲ گل تیم بازنده را به ثمر رساند. 

فقط ورزشگاه‌ها نیستند که پیر می‌شوند. تنها ۲ نفر از ترکیب اصلی ایران مقابل ازبکستان کمتر از ۳۰ سال داشتند و میانگین سنی تیم بالاتر از ۳۱ بود. قلعه‌نویی یا جایگزین او باید برای تازه‌سازی ترکیب کارهای زیادی انجام دهد.

حکومت و نهادهای مرتبط با آن ارتباط نزدیکی با فوتبال ایران دارند و حضور دائمی سیاست ممکن است دلیل اصلی امکانات ضعیف باشد اما مشکلات ژئوپولیتیک و سیاسی تزریق خون تازه را دشوارتر می‌کند. انزوای سیاسی برای مدتی طولانی ایران را از بازی‌های تدارکاتی دشوار بخصوص در تهران بی‌بهره کرد و بازی‌های دوستانه ایران بعد از جام جهانی اخیر در مقابل روسیه، کنیا، بلغارستان، آنگولا، اردن و قطر برگزار شده. در گذشته تحریم‌ها کار فدراسیون فوتبال ایران را برای رسیدن به جوایز ورزشی نهادهای بین‌المللی مانند فیفا و AFC و هزینه برای کمپ‌های تمرینی برون‌مرزی دشوار کرد. 


در سال ۲۰۲۶ ممکن است یک مشکل دیگر هم پیش بیاید. انتظار می‌رود دونالد ترامپ به زودی شهروندان ۱۰ کشور را از مهاجرت به آمریکا منع کند؛ فهرستی که ایران قطعاً در آن حضور خواهد داشت. باید دید این تصمیم چه تأثیری روی هواداران، بازیکنان و کادر فنی تیم ملی ایران خواهد گذاشت. 

حاشیه‌ها به جزئی از زندگی بازیکنان ایرانی تبدیل شده. اگر محیط فوتبال این کشور از نظر امکانات، حال و هوا و سرمایه‌گذاری شبیه ژاپن بود، استعدادهای طبیعی تیم ملی ایران را به یک قدرت فوتبالی واقعی تبدیل می‌کردند. با شرایط فعلی اما این تیم پا به سن گذاشته نیاز دارد طارمی سال آینده در آمریکای شمالی در بهترین وضعیت خود باشد.

Loading...
Loading...
Loading...
  • Loading...Loading...Loading...Loading...
  • Loading...Loading...Loading...Loading...
  • Loading...Loading...Loading...Loading...
  • Loading...Loading...Loading...Loading...