سفر ۱۰ هزار کیلومتری برای رسیدن به بازی زودهنگام بارسا؛ بازنده نهایی کیست؟
به گزارش فوتبال ۳۶۰، پنجره تعطیلات بازیهای ملی به پایان رسید و فوتبال باشگاهی از همین امشب با تقابل بارسلونا و اوساسونا در رقابتهای لالیگای اسپانیا پی گرفته میشود. این دیدار در شرایطی برگزار خواهد شد که بهترین بازیکن بارسلونا یعنی رافینیا در آخرین جلسه تمرینی شاگردان هانسی فلیک حضور نداشت. همزمان با برگزاری تمرین بازیکنان بارسا در صبح چهارشنبه، رافینیا سوار بر هواپیما عرض اقیانوس اطلس را طی میکرد.
آخرین بازیهای ملی در قاره آمریکای جنوبی ساعاتی دیرتر از اروپا برگزار میشود و مسافت زیاد باعث میشود بازیکنان شاغل در اروپا کار دشواری برای بازگشت بهموقع و رسیدن به اردوی تیمهای باشگاهی خود در ۵ لیگ معتبر اروپایی داشته باشند. این بار اما سازمان لالیگای اسپانیا با برنامهریزی غیرمنتظره برای تقابل بارسا و اوساسونا کار مهره تهاجمی بلوگرانا را دشوارتر از پیش کرد. این مسابقه دقیقاً ۴۲ ساعت بعد از سوت پایان رقابت پرفشار برزیل و آرژانتین در چارچوب مرحله مقدماتی رقابتهای جام جهانی ۲۰۲۶ آغاز میشود. رافینیا در این فصل مجموعاً ۲۷ گل و ۲۰ پاس گل در مقابل رقبا به ثبت رسانده است.
همین اتفاق برای رونالد آرائوخو هم تکرار میشود و هانسی فلیک، سرمربی بارسلونا در گفتوگوی خبری پیش از دیدار با اوساسونا اعلام کرد هیچیک از ۲ بازیکن در مسابقه امشب حاضر نخواهند بود. فاصله زمانی ۴۲ ساعته و فاصله مکانی بیش از ۱۰ هزار کیلومتری فرصت استفاده از آنها را از سرمربی آلمانی میگیرد.
انزو بویومو، هافبک تیم ملی کامرون و اوساسونا هم برای بازگشت به اسپانیا باید چند پرواز طولانی انجام دهد و ویسنتو مورنو، سرمربی اوساسونا درباره او میگوید: «باید اول ببینیم بهموقع به اسپانیا میرسد یا نه. سپس وضعیت آمادگی او برای مسابقه را بررسی کنیم.» او از یائونده به استانبول سفر کرد و از آنجا عازم مادرید و سپس بارسلون شد.
آرائوخو در ابتدا قصد داشت از لاپاس (شهر محل برگزاری جدال اروگوئه و بولیوی) به بوینسآیرس برود و بعد از پیوستن به جمع رافینیا و دیگر بازیکنان برزیلی و آرژانتینی شاغل در لالیگا، همراه آنها به مادرید سفر کند. در این صورت اما رسیدن او به بارسلون تا بامداد امروز به تأخیر میافتاد. با وجود سفر اختصاصی هم او شانسی برای حضور در مسابقه مقابل اوساسونا ندارد.
این مسابقه ابتدا قرار بود ۲ هفته پیش برگزار شود اما در آستانه آغاز به دلیل مرگ ناگهانی کارلس مینارو، پزشک تیم بارسلونا به تعویق افتاد. تقویم مسابقات هیچ حفره خالی خاصی ندارد و تعیین زمان مناسب برای برگزاری مجدد بازی کار سادهای نبود. بارسلونا علاوه بر مرحله نیمهنهایی جام حذفی اسپانیا در مرحله یکچهارم نهایی رقابتهای فصل ۲۵-۲۰۲۴ لیگ قهرمانان اروپا هم حضور دارد. اگر بارسلونا از این ۲ جام حذف نشود، تنها جای خالی باقیمانده برای برگزاری این دیدار معوقه ۳ روز قبل از آخرین مسابقه فصل لالیگا خواهد بود.
مسئولان فوتبال اسپانیا امروز را به عنوان زمان برگزاری مسابقه انتخاب کردند که معنی آن غیبت تعدادی از ملیپوشان در جلسات تمرینی است. اوساسونا قرار بود روز جمعه همین هفته به مصاف اتلتیک بیلبائو برود اما این مسابقه تا روز یکشنبه به تعویق افتاد.
آمادگی بازیکنان حاضر در اسپانیا هم برای مسابقه امشب مورد تردید است. روبرت لواندوفسکی بعد از حضور در اردوی تیم ملی لهستان چهارشنبه برای نخستین بار به همراه بارسا تمرین کرد و بازیکنان شاغل در تیمهای ملی اسپانیا، هلند و فرانسه در بازیهای اول هفته خود در چارچوب مرحله یکچهارم نهایی رقابتهای لیگ ملتهای اروپا، ۱۲۰ دقیقه تمام به رقابت پرداختند. فلیک در گفتوگوی خبری از یوفا خواست به حذف وقتهای اضافه فکر کند.
بارسلونا بین ۲ مسابقه آینده خود در رقابتهای لالیگا کمتر از ۷۲ ساعت فرصت استراحت خواهد داشت. اتفاق مشابه پیش از این برای رئال مادرید هم رخ داد و کارلو آنچلوتی تهدید کرد «اگر این اتفاق دوباره رخ دهد در زمین مسابقه حاضر نمیشویم.» فلیک اما دیروز گفت: «به این افتخار میکنم سرمربی بارسا هستم، نه رئال.» آیا لالیگا با ۲ باشگاه رفتار متفاوتی دارد؟ «اوضاع پیچیده است.»
تقویم فوتبال اروپا به متراکمترین شکل در تاریخ ورزش برتر درآمده. تمام حفرههای برنامه مسابقات در حال پر شدن است و تیمها برای استراحت بیشتر هیچ راهی جز حذف از جامهای مختلف ندارند. حتی پایان فصل فوتبال باشگاهی با برگزاری دیدار نهایی لیگ قهرمانان اروپا هم به معنی آسودگی بازیکنان نیست. به محض پایان فصل یک پنجره تعطیلات ملی از راه میرسد و جایگزینی بازیهای دوستانه با مسابقاتی نظیر لیگ ملتهای اروپا فشار روی ساقهای بازیکنان را افزایش میدهد. امسال بازیکنان اروپایی بلافاصله بعد از اتمام فصل فوتبال باشگاهی به اردوی تیمهای ملی خود میروند تا در مرحله نیمهنهایی لیگ ملتهای اروپا و مقدماتی جام جهانی حاضر شوند و به سرعت جام جهانی باشگاهها با حضور ۳۲ تیم از راه میرسد.
نه فیفا، نه یوفا، نه لیگهای داخلی و نه باشگاهها قصد کوتاه آمدن ندارند و هیچ امید زودهنگامی برای تغییر این وضعیت نیست. تصمیمگیرنده نهایی بازیکنانی هستند که برای نقشآفرینی در این نمایش متراکم و پرحادثه به درآمدهای سنگین دست پیدا میکنند و حاضر نخواهند بود در ازای سبکبار شدن تقویم، حتی بخش اندکی از درآمد خود را از دست دهند. بازیکنان شخصاً باید بین سلامت جسمی و روانی و درآمد کلان خود تعادل ایجاد کنند اما حلقه گمشده در این معادله تماشاگران فوتبال هستند؛ قاعدهنشینان هرم به عنوان سرمایه سازنده اصلی تجارت فوتبال که در دعوای پول و قدرت بالانشینان از تماشای بازیها، تجربهای کمکیفیتتر به دست میآورند و سرشان بیکلاه میماند.
مصدومیت بازیکنان جریمه زیادهخواهی نهادهای فوتبالی، باشگاهها و خود بازیکنان است اما ضرر هواداران فوتبال با کاهش کیفیت فنی مسابقات تاوان چه گناهی است؟