ذرهبین روی کارنامه اسکوچیچ و قلعهنویی؛ سریعترین صعود تاریخ، سهم دراگان یا امیر؟
به گزارش فوتبال 360، چارت برگزاری جام جهانی 2026 که به میزبانی مشترک آمریکا، مکزیک و کانادا قرار است به انجام برسد، در شرایطی رو به تکمیل است که در فیفادی اخیر، ژاپن اولین تیمی بود که توانست جواز حضور در این رقابتها را بهدست آورد و بعد از این تیم آسیایی، نوبت به قدرتنمایی نیوزیلند از منطقه اقیانوسیه شد. تیم ملی ایران هم در قامت سومین تیم راهیافته به جام جهانی 2026، صعود خود را مسجل کرد و بعد از صعود شاگردان امیر قلعهنویی، تیم ملی آرژانتین در قامت مدافع عنوان قهرمانی رقابتها توانست به جام جهانی راه پیدا کند.
تیم ملی ایران در شرایطی موفق شد در قامت دومین تیم آسیایی به جام جهانی 2026 راه پیدا کند که از همان روز نخست قرعهکشی رقابتهای دور سوم انتخابی در قاره کهن، پُر واضح بود که شاگردان امیر قلعهنویی راه چندان دشواری را در پیش ندارند و میتوانند خیلی زود خیالشان از صعود به جام جهانی 2026 را آسوده کنند؛ آنهم در شرایطیکه سهمیه قاره آسیا در جام جهانی به 8.5 رسیده و با توجه به پتانسیل فنی فوتبال ایران، انتظار میرفت که بیقید و شرط، تیم ملی یکی از تیمهای شرکتکننده در جام جهانی 2026 باشد.
معمای زودترین صعود تاریخ!
مسئولان فدراسیون فوتبال و اعضای کادرفنی تیم ملی و بازیکنان در ماههای گذشته بارها از عبارت «سریعترین» صعود تاریخ نامبردهاند؛ آنهم در شرایطیکه بعد از صعود تیم ملی به جامهای جهانی 2014 و 2018 با هدایت کارلوس کیروش، در دوره قبلی، رکورد زودترین صعود تاریخ با تیم تحت هدایت دراگان اسکوچیچ شکسته شد و به نظر میرسید که این رکورد در دوره فعلی با تیمی که سرمربیگری آن برعهده امیر قلعهنویی بود، شکسته شود که چنین هم شد.
رسیدن به جام جهانی 2026 با 14 بازی
تیم ملی ایران که در دور نخست مرحله انتخابی جام جهانی 2026 در قاره آسیا حضور نداشت، در دور دوم کار خود را با کسب 4 برد و 2 تساوی به پایان برد و مقتدرانه به دور سوم که اولین دور راهیابی مستقیم به جام جهانی 2026 بود، رسید. شاگردان امیر قلعهنویی در این دور هم روند درخشانی را در پیش گرفتند و بعد از کسب 6 برد و یک تساوی، دیدار با ازبکستان حیثیتی شد؛ بهطوریکه کسب یک امتیاز هم مجوز صعود تیم ملی به جام جهانی 2026 را صادر میکرد که چنین هم شد و تساوی 2-2 بهثبت رسید تا ایران بعد از انجام 14 بازی در 2 مرحله مقدماتی، به جام جهانی 2026 راه پیدا کند.
صعود به جام جهانی 2022 بعد از 15 مسابقه
شاگردان دراگان اسکوچیچ در مسیر انتخابی جام جهانی 2022، در دور اول حضور نداشتند و کارشان از دور دوم آغاز شد؛ جاییکه ملیپوشان توانستند با 6 برد و 2 باخت خود را در قامت تیم نخست به دور سوم برسانند. در این دور، تیم ملی 8 برد، یک تساوی و یک باخت را تجربه کرد اما پیش از رسیدن به 3 بازی پایانی این دور، صعود تیم ملی با کسب پیروزی یکگله برابر عراق به جام جهانی 2022 مسجل شد تا ملیپوشان بعد از گذراندن 15 مسابقه جواز حضور در این رقابتها را بهدست آورده باشند. باید به این مسئله اشاره داشت که تیم ملی با هدایت مارک ویلموتس پا به عرصه رقابتهای انتخابی جام جهانی گذاشت و بعد از عملکرد ضعیف او بود که دراگان اسکوچیچ روی کار آمد و با ثبت کارنامهای درخشان توانست تیم ملی را به جام جهانی ببرد.
ردپای فیفا علیه عیارسنجی واقعی!
تیم ملی در دوره قبلی با توجه به عدم افزایش سهمیه آسیا در جام جهانی، در دور دوم مقدماتی در گروه 5 تیمی حضور داشت و 8 مسابقه انجام داد و در دور سوم هم ملیپوشان 10 دیدار برگزار کردند. در این دوره از رقابتهای انتخابی جام جهانی، تیم ملی با توجه به افزایش سهمیه قاره آسیا در رقابتهای جام جهانی 2026، در دور دوم در گروهی 4 تیمی حضور داشت و 6 مسابقه انجام داد و در دور دوم هم فعلاً ملیپوشان 8 مسابقه برگزار کردهاند تا تغییر ساختار مسابقات در مسیر تعیین زمان ثبت زودترین صعود تاریخ موثر باشد اما اگر بدون اعمال این تغییرات بخواهیم عیارسنجی کنیم، تیم ملی در این دوره بعد از انجام 14 بازی به جام جهانی 2026 رسید؛ آنهم در شرایطیکه در دوره قبلی بعد از برگزاری 15 مسابقه توانسته بود به جام جهانی 2022 برسد تا رکورد تیمِ اسکوچیچ توسط شاگردان امیر قلعهنویی شکسته شود.