ستارهای که بالاخره کشف شد؛ درخشش گارسیا زیر نظر فلیک
به گزارش فوتبال 360، آرائوخو مصدوم بود، کریستنسن هم با مصدومیت دست و پنجه نرم میکرد و چندان هم مورد توجه کادر فنی قرار نداشت. بارساییها به خاطر شرایط مالی مهره جدید هم نمیتوانستند جذب کنند و به این ترتیب باز هم به سراغ سناریوی همیشگی رفتند؛ اعتماد به پرورش یافتههای لاماسیا و بهره بردن از ظرفیت مهرههای موجود در ترکیب فعلی! به این ترتیب فلیک مجبور شد با یک مدافع میانی 182 سانتیمتری و دور از آمادگی و مورد انتقاد و حتی در معرض فروش کنار بیاید و ظرفیتهای اریک گارسیا را کشف کند. اکنون اما کار به جایی رسیده که شایعات جدایی گارسیا کمتر شنیده میشود و اتفاقا احتمال جدایی آرائوخو بیشتر به نظر میرسد. گارسیا در آکادمی بارسلونا شروع کرد و در همان نوجوانی به منچسترسیتی پیوسته بود. بازگشت فوقالعادهای به تیم اسپانیاییاش نداشت اما با صبوری و تلاش و البته با درایت سرمربی آلمانی این فصل آبی و اناریها تبدیل به یکی از بازیکنان مهم بارسلونا شده است.
رمز اوجگیری
شاید با تماشای بازیهای این فصل بارسلونا هنوز هم اریک گارسیا را بازیکنی معمولی با قابلیتهای محدود ببینیم. درست است اما فلیک فهمیده چگونه از این ظرفیت استفاده کند. در حقیقت سرمربی آلمانی در قحطی بازیکنان با کیفیت در خط دفاع تصمیم گرفت زاویه دیدش به این چشمانداز ترکیب را تغییر دهد. مرد آلمانی به جای اینکه به قد و قامت نسبتا کوتاه او به عنوان یک مدافع میانی و تواناییهای فردی محدودش نگاه کند و غمگین شود، گارسیا را به عنوان ستارهای در خدمت تیم، بازیکنی بدون ادعا و یک مهره همه کاره در امور دفاعی ببیند. همینطور هم شد. شاید اریک گارسیا هافبک فوقالعادهای نباشد اما هافبکهای فوقالعاده تیمش را به خوبی حمایت میکند و بازده عملکرد آنها را بالا میبرد. در دفاع هم او یقینا بهترین دفاعی نیست که فلیک میتوانست در اختیار داشته باشد، با این حال ثبات در عملکرد و درک تاکتیکی گارسیا از دفاع کردن به کمک آبی و اناریها آمده و در نهایت بازیکنی که یکی از اصلیترین گزینهها برای فروش و مهرهای مازاد به شمار میرفت در همین فصل به آمار صد بازی برای بارسا رسید. حالا بارسلونا یک ستاره 24 ساله کاملا وقف موفقیت تیم را در ترکیبش دارد و سرمربی هم به خوبی میتواند با او کنار بیاید و نهایت بهره را از همان ظرفیتهای محدودش ببرد.
هنر فلیک
این نوعی از نگرش در هدایت تیمهاست. یقینا مرد 65 ساله آلمانی میدانست در بارسلونا اوضاع اقتصادی اجازه بریز و بپاش به او را نخواهد داد. هانسی فلیک به جای ایده خرید بازیکنان مورد نظر و چیدن تیم بر اساس یک تئوری واحد، برنامهریزی برای بهره بردن هر چه بیشتر از ظرفیتهای موجود را در دستور کار قرار میدهد. این هنر فلیک بوده چون رافینیای در حال خروج به اوج خودش رسیده و گارسیای منزوی بهترین فرمش را سپری میکند. چنین شیوهای در واقع نوعی طعنه به تیمهایی است که برای پوشش همه نیازهای خودشان فقط به خرج کردن میلیونها دلار سرمایه و خرید بازیکنان مورد نظر میپردازند.