سوالات پرشمار از آقای تامالاختیار استقلال؛ «انتخاب آدمهای اشتباهی را گردن میگیرید؟»
به گزارش فوتبال 360، استقلال از زمان واگذاری مالکیت آن به کنسرسیوم پتروشیمی، نهتنها حال و روز بهتری پیدا نکرده، بلکه روند بیثباتی آبیپوشان تداوم بخشیده شده است. روزیکه عمده سهام استقلال به هلدینگ خلیج فارس فروخته شد، علی خطیر در نقش مدیرعامل و جواد نکونام در قامت سرمربی استقلال کار خود را پیش میبردند اما بعد از آن، زلزلهای مهیب در باشگاه استقلال انجام شد و پس لرزههای آن، همچنان ادامه دارد و سریال تغییرات در این باشگاه را پایانی نیست.
احمد شهریاری و فرشید سمیعی، زوج مدیریتی بودند که بعد از کنار زدن علی خطیر روی کار آمدند و در ادامه، نوبت به تغییر و تحولات دوباره در ساختار مدیریتی استقلال رسید و علی تاجرنیا در نقش رئیس هیاتمدیره و نماینده تامالاختیار مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس و جانشین احمد شهریاری شد و علی نظریجویباری هم در قامت مدیرعامل جای فرشید سمیعی را گرفت. حالا بیش از 3 ماه از شروع به کار تیم مدیریتی جدید استقلال میگذرد اما در این میان، مدیران جدید هم نتوانستهاند بحران بهوجود آمده را مدیریت کنند.
یکم؛ مسئولیت دقیق شما چیست آقای تاجرنیا؟
علی تاجرنیا که از چهرههای سیاسی-ورزشی شناختهشده محسوب میشود، نزدیک به 2 دهه قبل سابقه عضویت در هیاترئیسه فدراسیون فوتبال و هیاتمدیره باشگاه استقلال را داشت و انتظار میرفت که حضور او بتواند شرایط بغرنج آبیها را سامان بخشد اما چنین نشده است. در این میان، عقبنشینی تاجرنیا از تصمیمات غلط مدیریتی خود یک علامت سوال بزرگ در ذهن هواداران استقلال ایجاد کرده که مسئولیت اصلی علی تاجرنیا در قامت رئیس هیاتمدیره و نماینده تامالاختیار مالک باشگاه در استقلال چیست.
دوم؛ فشارها برای چینش ترکیب هیاتمدیره را تایید میکنید؟
تاجرنیا خود بنیانگذار تیم مدیریتی جدید استقلال است و مشخصاً اعضای جدید هیاتمدیره با تایید او وارد ساختار مدیریتی آبیها شدهاند. در چنین شرایطی، یکی از سوالات مهم درباره مسیر انتخاب این اعضاست و اینکه آیا کارآمدی لازم را در طول 3 ماه اخیر داشتهاند یا خیر. از آن مهمتر، علی تاجرنیا مشخصاً تا به امروز هیچگاه موضع علنی نگرفته آیا خبرهای ضدونقیض درباره اعمال فشار از سوی افراد خاص بهویژه سرمربی تیم ملی برای چینش تیم مدیریتی جدید استقلال صحت دارد یا خیر.
سوم؛ دقیقاً از کدام ساختار صحبت میکنید آقای رئیس؟
رئیس جدید هیاتمدیره استقلال از روزی که دوباره به این باشگاه آمده، سعی داشته تا از یک جمله بیش از همه استفاده کند؛ «من در مسائل فنی دخالت نمیکنم». سوال مهم اینجاست که اگر علی تاجرنیا به نیّت آن آمده تا مشکلات ساختاری و مدیریتی استقلال را حل کند و نمیخواهد برخلاف رئیس قبلی هیاتمدیره استقلال در امور فنی مداخله کند، چرا در طول 3.5 ماه گذشته تغییر محسوسی در ساختار مدیریتی استقلال بهوجود نیامده و همچنان تصمیمات غیرکارشناسی بیداد میکند؟
چهارم؛ میپذیرد به آدمهای اشتباهی اعتماد کردهاید؟
علی تاجرنیا مشخصاً در زمینه تعیین ترکیب هیاتمدیره استقلال، ترکیب ناهمگنی را چینش کرده و اینکه آیا به او برای چینش این ترکیب فشاری وارد آمده یا خیر، پاسخ آن صریح مشخص نیست. با این وجود، سوال مهمتر از رئیس هیاتمدیره و نماینده تامالاختیار مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس در باشگاه استقلال این است که آیا او انتخاب آدمهای اشتباهی برای نجات دادن استقلال از روزهای بحرانی را میپذیرد یا خیر و آیا اگر زمان به عقب برگردد، تاجرنیا حدود 3.5 ماه قبل دوباره به چنین مدیرانی اعتماد میکرد یا خیر؟
پنجم؛ بیخیالِ دنیای مجازی، حال استقلال در فضای حقیقی چطور است؟
استقلال این روزها فراتر از آنچه در درون زمین اتفاق میافتد، با بحران سوء مدیریت مواجه است و در این میان، سکوت مدیران باشگاه سوالبرانگیز است. علی تاجرنیا در شبکه ایکس (توییتر) سعی دارد تا فضا را تلطیف کند و مشخصاً خود را از رسانهها دور نگه میدارد تا نشان بدهد قصد مداخله در امور فنی تیم را ندارد اما اینکه او دقیقاً چه مسئولیتی در باشگاه استقلال دارد، سوال مهمی است که رئیس هیاتمدیره و نماینده تامالاختیار مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس باید به آن پاسخ بدهد.
ششم؛ شما رئیس هیاتمدیره استقلال هستید یا امیر قلعهنویی؟
امیر قلعهنویی این روزها فراتر از سرمربی تیم ملی، نقش مهمی در انتصابات باشگاه استقلال دارد و مشخصاً اعتماد به رضا رجبی، خلاف دستور هیاتمدیره برای همکاری با مجتبی جباری در قامت مدیرفنی آکادمی، برآمده از اعمال نظرات قلعهنویی توسط مدیرعاملِ منتخب علی تاجرنیاست. با این وجود، رئیس هیاتمدیره باشگاه استقلال هیچگاه شفاف و علنی موضع خود درباره چنین اعمال نفوذهایی را بیان نکرده و مشخصاً اگر چنین فشاری از بیرون میتواند در رفتار مدیریتی باشگاه اثرگذار باشد، نقش او در قامت رئیس هیاتمدیره استقلال و نماینده تامالاختیار مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس چیست؟
هفتم؛ با کَشتی سوراخ برای غرقنشدن تلاش میکنید؟
علی تاجرنیا از روزیکه به استقلال بازگشته سعی کرده تا بحرانهای استقلال را یک به یک بشمارد و وعده رفع بحران بدهد. از روزیکه تیم مدیریتی جدید سر کار آمده، استقلال به خود 5 سرمربی مختلف دیده اما روزِ خوش هنوز ندیده است! سوال مهم از علی تاجرنیا که وعده داده بود در آغاز سال جدید، از ساختار مدیریتی استقلال رونمایی میشود این است که چه زمانی وقت رونمایی از این ساختار است؟ استقلال بدون معاون ورزشی و معاون اجرایی و حتی قائممقام و تیم مدیریتی منسجم، چطور قرار است با بحران خداحافظی کند و دوباره به اوج بازگردد؟
هشتم؛ قولهایتان فراموش نشده آقای تامالاختیار
تاجرنیا در دنیای سیاست خودش را مدیر تحولگرایی نشان داده اما اینکه در میدان ورزش علامتسوالهای زیادی در کارنامهاش نقش بسته، خودش جای سوال دارد و رئیس هیاتمدیره و نماینده تامالاختیار مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس باید بداند وعدهها و قولهایی که داده، هیچکدام فراموش نشدهاند. باید دید او برخلاف رئیس قبلی هیاتمدیره استقلال میتواند وعدههای خود را عملی کند و سیمای استقلالِ خصوصیشده را از بحران و بحران و بحران پاک کند یا او در همان مسیری که احمد شهریاری قدم زد، قدم میزند و به روزهای پایانی حضورش در استقلال نزدیک میشود؛ دو راهی سرنوشت که باید دید تاجرنیا کدام راه آن را انتخاب میکند.