مجوز حرفهای استقلال و بحرانی به نام آکادمی؛ «دکتر که مربی نیست!»
به گزارش فوتبال 360، مجوز حرفهای شرط حضور تیمها در مسابقات آسیایی است و در صورتیکه حتی موفق به کسب سهمیه شوند اما مجوز حرفهای نداشته باشند، مشخصاً نمیتوانند در رقابتهای آسیایی حضور یابند؛ اتفاقی که به طور مثال، برای استقلالیها بعد از قهرمانی تاریخی در لیگ بیستویکم رخ داد و آبیپوشان نتوانستند به دلیل عدم صدور مجوز حرفهای در لیگ قهرمانان آسیا شرکت کنند که طلسم دوری آبیپوشان از آسیا در فصل گذشته شکسته شد.
فدراسیون فوتبال، دپارتمان مجوز حرفهای باشگاهی را تشکیل داده که فرآیند صدور مجوز برای هر باشگاه حدود 10 ماه به طول میانجامد و فقط برای یک فصل اعتبار دارد. حالا برای فصل آتی، در شرایطی اسناد و مدارک در حال تکمیلشدن است که این فرآیند از شهریورماه سال گذشته آغاز شد و قرار است در خردادماه پیشرو به پایان برسد که در روزهای اخیر، خبرهای ضدونقیض و جنجالی پیرامون صدور و یا عدم صدور مجوز حرفهای باشگاه استقلال به گوش میرسد.
آسوده خیالی به سبک استقلالیها؛ خطری نیست
آبیپوشان که بعد از مدتها چشمانتظاری در فصل اخیر مجوز حرفهای دریافت کردند، برای فصل جدید مهمترین چالششان بحث آکادمی است؛ بهطوریکه طبق آخرین خبرها، بدهیهای مالیاتی تسویه شده و رضایت طلبکاران هم اخذ شده و صرفاً بزرگترین دلنگرانی آبیپوشان موضوع آکادمی است. در این بین، مدیران ارشد باشگاه استقلال نظرشان بر این است که هیچ خطری مجوز حرفهای استقلال را تهدید نمیکند و مدارک به طور کامل بارگذاری شده و کمتر از یکماه دیگر، رسماً مجوز حرفهای آبیپوشان صادر خواهد شد.
ساعده سیما، سخنگوی جدید باشگاه استقلال هم در اولین نشست خبری خود بر صدور مجوز حرفهای استقلال تاکید کرد و هم روز گذشته، در گفتوگویی کوتاه و اختصاصی با «فوتبال 360» تاکید داشت که شایعات مرتبط با عدم صدور مجوز حرفهای آبیپوشان به دلیل نقص مدارک در بخش آکادمی، صحت ندارد و استقلالیها در موعد مقرر مدارک خود را بارگذاری کردهاند. در چنین شرایطی، واکاوی وضعیت آکادمی استقلال نشان میدهد که اوضاع چندان هم مطلوب نیست و راستیآزمایی مدارک ارسالی از سوی آبیها میتواند برایشان دردسرآفرین شود!
بحران حضور یک مدیرفنی در آکادمی استقلال!
علیرضا اسدی همزمان با عضویت در هیاتمدیره استقلال، مسئولیت مدیریت آکادمی را هم عهدهدار شده و او در شرایطی این مسئولیت را پذیرفته که هیچ مدرک مربیگری ندارد و صرفاً سوابق مدیریتی او همچون دبیرکلی فدراسیون فوتبال و البته مدرک دکتریای که دارد، در رزومهاش دیده میشود. یکی از شروط مدیریت آکادمی از سوی «AFC»، داشتن مدرک مربیگری است و برای رفع این نقص، آبیپوشان در ماههای گذشته به دنبال استخدام مدیریت فنی برای آکادمی خود بودند که در این بخش هم حواشی پرشماری بهوجود آمد.
مجتبی جباری گزینه اصلی مدیریت فنی آکادمی استقلال بود که به یکباره نام او کنار رفت و از رضا رجبی به عنوان گزینه اصلی مدیریت فنی یاد شد. در مقطع فعلی گفته میشود که رجبی چراغ خاموش کارش را در استقلال آغاز کرده اما بررسی دقیقتر رسانههای رسمی باشگاه استقلال نشان میدهد که هیچ نام و نشانی از فعالیت رضا رجبی در آکادمی آبیپوشان نیست و آنچه مسلم به نظر میرسد که اختلافاتی پرشمار میان اعضای هیاتمدیره در زمینه انتصاب رسمی او که خود علناً معرفیاش از سوی امیر قلعهنویی را تایید کرد، وجود دارد.
تصمیم جنجالی؛ بازی با مدرک مربی سابق!
مدیران باشگاه استقلال در زمینه اینکه مدرک کدام مربی به عنوان مدیر آکادمی استقلال در سامانه صدور مجوز حرفهای ثبت شده، توضیحی ارائه نکردهاند اما پیگیریهای بیشتر نشان میدهد که این بخش از مدارک در دوره مدیریت محمدحسین ضیایی بر آکادمی استقلال تکمیل شده و مدرک مربیگری ضیایی در سامانه بارگذاری شده است؛ مدیری که دیگر در باشگاه استقلال مسئولیت ندارد و راستیآزمایی مدارک ارسالی از سوی آبیپوشان میتواند برای استقلالیها دردسرساز شود.
هیاتمدیره استقلال هنوز در زمینه آکادمی تصمیمات خود را نهایی کرده اما آنچه مشخص است اینکه به صورت باید تصمیمات در این زمینه نهایی شود؛ چرا که با توجه به فقدان ارائه مدرک مربیگری از سوی علیرضا اسدی، مشخصاً آکادمی آبیپوشان نیاز به تغییر در بخش مدیریت اجرایی و یا انتصاب یک مدیرفنی دارد. در چنین وضعیتی، باید دید فرآیند حضور رضا رجبی در آکادمی استقلال رسمیت پیدا میکند که با توجه به مدرک مربیگریاش میتواند به کمک مجوز حرفهای استقلال بیاید و در صورت منتفیشدن رسمی رجبی، باید دید بحران بهوجود آمده چگونه مدیریت میشود و سرانجام آکادمی استقلال به ساحل آرامش میرسد و تهدیدها از مجوز حرفهای آبیپوشان دور خواهد شد یا خیر.