football360 logo
360-club
360-club-icon

مصاف دوباره کرواسی و مراکش برای تعیین تیم سوم جهان؛ پایان خوشِ لوکیتا!

26 آذر 1401 ساعت 10:512 نظر
دیدار رده‌بندی جام‌جهانی 2022 از ساعت 18:30 میان کرواسی و مراکش برگزار خواهد شد.

به گزارش فوتبال 360، بازندگان دیدارهای نیمه‌نهایی، عصر امروز شصت‌وسومین دیدار جام‌جهانی 2022 را برگزار خواهند کرد تا رده‌بندی تیم‌های سوم و چهارم جهان مشخص شود و از میان کرواسی یا مراکش، یک تیم مدال برنز جهان را بر گردن بیاویزد.

رده‌بندی

کرواسی – مراکش

شنبه 26 آذر

ساعت 18:30

استادیوم خلیفه (دوحه)

داور: عبدالرحمن الجاسم (قطر)

شانس پیروزی کرواسی در پایان 90 دقیقه: 43.1  درصد

شانس پیروزی مراکش در پایان 90 دقیقه: 30.9 درصد

هرچند بسیاری فوتبال‌دوستان دیدار رده‌بندی را کم‌اهمیت‌تر از مصاف فینال می‌دانند و روی کاغذ، قطعاً این 2 دیدار با هم قابل مقایسه نیستند اما تیم‌های بازنده دور نیمه‌نهایی که نمی‌خواهند با وجود حضور در جمع 4 تیم برتر جهان، تورنمنت را با سری افکنده ترک کنند، به خوبی از ارزش پیروزی در این دیدار اطلاع دارند.

مسیر رسیدن کرواسی به دیدار رده‌بندی

صعود از گروه به عنوان تیم دوم؛ مراکش (تساوی) – بلژیک (تساوی) – کانادا (پیروزی)

یک‌هشتم نهایی؛ ژاپن (پیروزی در ضربات پنالتی)

یک‌چهارم نهایی؛ برزیل (پیروزی در ضربات پنالتی)

شکست در نیمه‌نهایی؛ آرژانتین

مسیر رسیدن مراکش به دیدار رده‌بندی

صعود از گروه به عنوان صدرنشین؛ کرواسی (تساوی) – بلژیک (پیروزی) – کانادا (تساوی)

یک‌هشتم نهایی؛ اسپانیا (پیروزی در ضربات پنالتی)

یک‌چهارم نهایی؛ پرتغال

شکست در نیمه‌نهایی؛ فرانسه

سنت 40 ساله کسب عنوان سوم توسط اروپایی‌ها

به محض به صدا درآمدن سوت پایان دیدار، کرواسی عنوان «نایب قهرمان جهان» را از دست خواهد داد و اگر شاگردان زلاتکو دالیچ خوش‌شانس باشند، از این پس و تا 4 سال آینده، از آن‌ها به عنوان تیم سوم جهان که سابقه نایب قهرمانی در جام‌جهانی را هم داشته، یاد خواهد شد. جهانِ فوتبال، عصر یکشنبه قهرمان و نایب قهرمان جدیدش را تا به صدا درآمدن سوت پایان دیدار فینال جام‌جهانی 2026 می‌شناسد و در این میان، کرواسی امیدوار است مراکش سد راهشان نشود تا سنت 40 ساله آویختن مدال برنز مسابقات بر گردن تیم اروپایی، از بین نرود. آخرین باری که یک تیم غیر اروپایی به این عنوان مسابقات رسید، سومی جهان در سال 1978 سهم برزیل شد که در دیدار رده‌بندی، ایتالیا را مغلوب کرده بود. در این سال‌ها، لهستان، ایتالیا، فرانسه، سوئد، ترکیه، هلند و بلژیک هر کدام یک بار موفق به کسب عنوان سومی رقابت‌ها شده‌اند و آلمان تنها تیمی بوده که 2 بار مدال برنز را بر گردن آویخته است. کرواسی در صورتی که پیروز دیدار مقابل مراکش لقب بگیرد از این نظر با رکورد آلمان در 40 سال اخیر برابری خواهد کرد؛ زیرا کروات‌ها سال 1998 هم عنوان سومی رقابت‌ها را در مصاف با هلند به دست آورده بودند.

جامِ جهانی در آستانه صد سالگی جام‌جهانی

از طرف مقابل، مراکش که تا همین مرحله هم بهترین عملکرد یک تیم آفریقایی در تاریخ جام‌جهانی را از خود بر جای گذاشته، امیدوار است اولین تیم از قاره سیاه باشد که عنوان سومی رقابت‌ها را به نام خود می‌زند. فارغ از هر نتیجه‌ای که در این دیدار رخ دهد به محض به صدا درآمدن سوت پایان دیدار رده‌بندی، این دستاورد تکمیل خواهد شد که در آستانه صد سالگی جام‌جهانی از هرکدام از کنفدراسیون‌ها (با احتساب کانمبول و کونکاکاف به عنوان نمایندگان قاره آمریکا و اهالی اقیانوسیه در جمع آسیایی‌ها)، حداقل یک تیم، یک بار در جمع 4 تیم برتر جهان ایستاده و بعد از کره‌جنوبی که سال 2002 به عنوان نماینده آسیا، جمع اهالی آمریکا و اروپا را کامل کرد، جهانِ آفریقا این مهم را در سال 2022 مدیون مراکش است.

آلمان، رکورددار پیروزی در دیدار رده‌بندی

در تاریخ برگزاری جام‌جهانی، به جز سال 1930 که اطلاعات ضد و نقیض بسیاری مبنی بر چگونگی انتخاب تیم سوم جهان میان یوگوسلاوی و ایالات متحده وجود دارد، همچنین با صرف‌نظر از تورنمنت 1950 که عملاا دیداری تحت عنوان رده‌بندی برگزار نشد و مسابقات گروهی رده‌بندی نهایی تیم‌ها را مشخص کرد (سوئد بالاتر از اسپانیا، عنوان سومی را به نام خود زد)، در تاریخ برگزاری مسابقه رده‌بندی، 16 بار تیم‌های اروپایی به عنوان سومی جهان رسیده‌اند و سهم اهالی آمریکا جنوبی، 3 مدال برنز بوده که در این میان، برزیل 2 و شیلی یک بار فاتح دیدار رده‌بندی لقب گرفته‌اند. آلمان با 4 بار ایستادن در رتبه سوم، رکورددار است و تیم‌های لهستان، فرانسه و سوئد هم هر کدام 2 بار  این افتخار را از آنِ خود کرده‌اند. هیچ تیمی نیز به اندازه اروگوئه شکست در دیدار رده‌بندی را تجربه نکرده است.

دفاع مراکش، بازهم کروات‌ها را خلع سلاح خواهد کرد؟

درحالی که در تاریخ این مسابقات، 9 بار  سابقه داشته یک تیم اروپایی برای کسب مدال برنز به مصاف یک تیم غیر اروپایی برود،در 6 دیدار، طرف اروپایی پیروز میدان بوده و اهالی قاره سبز، تنها 3 مرتبه عنوان سومی رقابت‌ها را به غیراروپایی‌ها واگذار کرده‌اند؛ رکوردی که کرواسی امیدوار است آن را بهبود بخشد و شاگردان دالیچ برای هفتمین بار در تاریخ اروپا، عنوان سومی را از چنگ غیراروپایی‌ها که از قضا این بار از قاره آفریقاست، بیرون بکشند. در دیدار گذشته 2 تیم که از چارچوب دور نخست مسابقات گروهی برگزار شد، مراکش و کرواسی به تساوی بدون گل رضایت دادند اما عملکرد بی‌نقص شاگردان ولید رگراکی در امور دفاعی، باعث شد بدترین آمار کرواسی در تاریخ جام‌جهانی از نظر زدن شوت در جریان دیدار (5) به ثبت برسد. 

هیچ کدام شبیه به دیدار نیمه‌نهایی نباشید!

کرواسی، در این تورنمنت با وجود پیروزی غیرمنتظره مقابل برزیل هرگز تیمی در شان نایب قهرمان جهان نبود و مراکش امیدوار است آخرین گامش در جام‌جهانی 2022 را که برای جهان عرب خاطره‌انگیزترین بود، با موفقیت بردارد. به خصوص آن که رقیبشان در این دیدار، بیش‌ترین شوت را در میان تیم‌های حاضر در تورنمنت متحمل شده است. شیرهای اطلس در دیدار نیمه‌نهایی برخلاف کرواسی که مقابل آرژانتین تسلیم محض بود، دردسر بسیاری برای فرانسه ایجاد کردند و شاید اگر عبدالرزاق حمدالله کمی بادقت‌تر عمل می‌کرد، مراکش می‌توانست گل مساوی را هم وارد دروازه قهرمان جهان کند.

عمل‌گرایی رگراکی، عامل تاریخ‌سازی مراکش 

به هر حال، امیدهای «مراکش» در دیدار رده‌بندی همچون سایر مسابقات در این تورنمنت به دستان یاسین بونو و ابتکار عمل عزالدین اوناحی و حکیم زیاش خواهد بود. سنگربان مراکش تا تبدیل شدن تیمش به هشتمین تیم تاریخ مسابقات که در 5 دیدار، دروازه‌اش را بسته نگه می‌دارد، تنها یک کلین‌شیت فاصله دارد. در تاریخ جام‌جهانی درحالی که 19 بار دیدار رده‌بندی برگزار شده، هرگز نتیجه این دور از مسابقات در ضربات پنالتی تعیین نشده و تنها یک بار در سال 1986، فرانسه و بلژیک برای تعیین تیم سوم جهان کارشان بیش از 90 دقیقه به طول انجامید و تیم برنده در پایان 120 دقیقه مشخص شد؛ اگرچه میانگین گل‌های به ثمر رسیده در این دیدار در ادوار برگزاری جام‌جهانی، 3.84 به ازای هر دیدار بوده اما سخت می‌توان انتظار داشت مصاف کرواسی و مراکش، چندان پر گل از آب در بیاید و شاید برای دومین بار، تکلیف تیم برنده در پایان 90 دقیقه مشخص نشود.

بازی خداحافظی لوکیتا؟

به نظر می‌رسد برای حضور در این دیدار، زلاتکو دالیچ تغییرات جالب توجهی در ترکیب تیمش نداشته باشد و صرفاا غیبت احتمالی مارسلو بروزوویچ، آن‌ها را نگران می‌کند. در خط هافبک، مودریچ و کواچیچ به میدان خواهند رفت که امیدها به درخشش متئو کواچیچ خواهد بود. او بهترین بازیکن کرواسی در دیدار برابر آرژانتین بود و موفق شد در روز بد عملکرد تیمی، توانایی‌هایش در حفظ توپ و نبرد تن‌به‌تن با بازیکنان خط هافبک تیم رقیب را به رخ بکشد. کواچیچ در دیدار برابر آرژانتین، 6 بار اقدام به دریبل کرد که در 4 تلاش، موفق ظاهر شد و از 15 دوئل، 10 مرتبه به عنوان فرد پیروز خارج شد. تقابل با مراکش، شاید آخرین بازی ملی لوکا مودریچ باشد؛ بازیکنی که یک بار توپ طلای جهان را به نام خود زده و احتمال اندکی وجود دارد در یورو 2024 همراه تیم ملی کشورش باشد. هرچند دالیچ از این اتفاق استقبال خواهد کرد اما طبق برخی اخبار غیررسمی، باشگاه رئال مادرید این اولتیماتوم را به لوکیتا داده که در صورت تمایل به ادامه کار با کهکشانی‌ها، او باید در پایان این تورنمنت با پیراهن تیم ملی خداحافظی کند.

اوناحی، آماده خروج از لیگ یک

ترکیب مدنظر رگراکی برای این دیدار به همان اندازه که قابل پیش‌بینی است، غیرمنتظره هم خواهد بود. کاپیتان رومن سایس شاید به سبب مصدومیت حضور در این دیدار را از دست بدهد اما اشرف حکیمی، ستاره جناح راست خواهد بود و در کنار زوج‌سازی با زیاش، شاگردان رگراکی امیدوار به درخشش عزالدین اوناحی هستند. اوناحی 22 ساله، یکی از ستارگان این تورنمنت بوده و کاملاً مورد انتظار است تا پس از پایان این جام، راهی یک تیم مطرح اروپایی شود. او در از پیش رو برداشتن بازیکنان حریف در مصاف تک به تک، در میان بازیکنانی که حداقل 10 بار اقدام به انجام این کار کرده‌اند، بهترین عملکرد را در تورنمنت داشته و 77 درصد نرخ موفقیت از خود بر جای گذاشته است.


Loading...
Loading...
Loading...
  • Loading...Loading...Loading...Loading...
  • Loading...Loading...Loading...Loading...
  • Loading...Loading...Loading...Loading...
  • Loading...Loading...Loading...Loading...