گرافیک اعجاز مسی در زمین؛ بهشت شخصی لئو
به گزارش فوتبال ۳۶۰، پس از پایان فینال جام جهانی ۲۰۱۴، آمار عجیبی منتشر شد که طبق آن مانوئل نویر، سنگربان تیم ملی آلمان، مسافت بیشتری نسبت به لیونل مسی طی کرده بود. این موضوع باعث شد تا سوالات و صحبتهای بسیاری در خصوص عملکرد مسی و کاهش چشمگیر میزان دوندگی او به وجود بیاید. با توجه به اینکه سال ۲۰۱۴ دادههای آماری کافی در زمانهایی که بازیکنان مالکیت توپ را بر عهده ندارند در اختیار نبود، امکان بررسی دقیق این مساله وجود نداشت اما حالا شرایط کاملا متفاوت است و دادههای آماری نشان میدهد مسی به همان اندازهای که با توپ خطرناک است، بدون مالکیت توپ هم به حریف ضربه میزند.
راه رفتن مثل یک شتر!
این تنها توصیفی از راه رفتن مسی نیست، بلکه توصیفی از توانایی خارقالعاده او است که گویی به پاهایش هم اجازه میدهد تا فکر کنند. بدن کشیده، لاغر و پاهای کوتاه لئو، کار هر مدافعی که تلاش میکند روی پای او تکل بزند را دشوار میکند تا به گفته مقاله نویس نشریه اتلتیک، بار دیگر نظریه هنری دیوید، فیلسوف و طبیعتگرای آمریکایی که اعلام کرده بود: « پیادهروی شتر بیشترین بازده را دارد چرا که تنها حیوانی است که در حین راه رفتن نشخوار میکند، پس باید مثل شتر راه بروید!» گویی مسی در حین پیاده روی در ورزشگاههای قطر، همه اتفاقات در حال وقوع را میجَوید.
همانگونه که پپ گواردیولا پیش از این (سال ۲۰۱۹) گفته بود گویی که او در حال نقشهبرداری از زمین است: «او نمیدود، اما همه چیز را به دقت نگاه میکند که چه اتفاقاتی در حال وقوع است. او نقاط ضعف رقیب را بو میکشد و بعد از ۱۰ دقیقه، نقشه کلی از زمین و رقیب برای خود دارد تا به طور دقیق بداند در چه نقاطی فضای کافی وجود دارد». همچنین ارنستو والورده هم دقایق ابتدایی مسی در هر دیدار را با عنوان «گشتزنی پیاده تکنفره» توصیف کرده بود.
قرار گرفتن در فضا
حتی یک طرفدار معمولی هم میداند مسی در جام جهانی قدم میزد. گویی در محبوبترین گردهمایی «رامبلرز» (پیادهروی دستجمعی که در انگلیس برگزار میشود) حضور دارد. اما مسئلهای که هرگز مستند نشده، این است که او چرا، چگونه و در چه محلهایی از زمین قدم میزند. مجموعهای از تاکتیکهایی با حداقل تحرک و تمام روشهای به ظاهر کوچکی که به او اجازه میدهد بدون هیچگونه تلاش طاقتفرسا و پا به توپ شدن (در دقایقی کوتاه) به دفاع حریف ضربه بزند. اولین چیزی که او باید بداند این است که چه کسی، چگونه قرار است مقابل او قرار بگیرد.
تجربه نشان داده اختصاص دادن یک بازیکن خاص برای یارگیری نابغه آرژانتینی عموما با شکست مواجه شده است. همان طور که هکتور کاستلانوس، هافبک تیم ملی هندوراس پس از دیدار دوستانه مقابل آرژانتین یاداوری میکند: «پس از اینکه به او ضربه زدم، خیلی آرام و دوستانه از من پرسید؛ واقعا تمام بازی من را دنبال خواهی کرد؟ و به او گفتم، راستش بله، خندید و دیگر چیزی نگفت». مسی در آن بازی 2 بار گلزنی کرد، گل نخست را ساخت و پس از پایان بازی لباسش را به کاستلانوس داد!
اما در برابر خطوط دفاعی مرسومتر که بازیکنان به گونهای سازماندهی میشوند که در شرایط و مناطق مختلف زمین، نزدیکترین مدافع به مسی مامور مهار او میشود و سایرین مامور بستن راههای ارتباطی همتیمیهای مسی با او هستند. در این حالت، وظیفه مسی این نیست که یک مدافع را از جریان بازی خارج کند، بلکه او در منطقهای قرار میگیرد که هیچ یک از مدافعان حریف نمیتوانند مطمئن باشند کدام یک از آنها باید آن منطقه را پوشش بدهند. درواقع او حفرههای تدافعی را پیدا کرده و در آن بخشها حضور پیدا میکند.




پیادهرویِ موثرتر از دوندگی سایرین


مغناطیس شخصی!



بازی در سایه





تاخیر هوشمندانه






عملکرد ایستا در زمان تغییر مالکیت



