نبرد پرتغال و فرانسه برای صعود به نیمهنهایی؛ مسیری به دشواری فتح «آناپورنا»
15 تیر 1403 ساعت 11:5248 نظر
دومین تیم صعود کننده به جمع ۴ تیم برتر یورو ۲۰۲۴ از میان پرتغال و فرانسه انتخاب خواهد شد.
به گزارش فوتبال ۳۶۰، در رشته کوه هیمالیا، دشوارترین مسیر برای فتح قلهها را «آناپورنا» دارد و کوهنوردی که موفق به فتح دهمین قله بلند جهان شود، خطر مرگ را به چشم دیده و از مسیری مرگبار جان سالم به در برده است.
جام ملتهای اروپا
مرحله یکچهارم نهایی
پرتغال - فرانسه
جمعه ۱۵ تیر
ساعت ۲۲:۳۰ به وقت تهران
فولکسپارک اشتادیون هامبورگ
داور: مایکل اولیور (انگلیس)
جام برای تیمهای حاضر در این سمت جدول، بر فراز قله آناپورنا قرار گرفته و از میان تیمهای اسپانیا، پرتغال، فرانسه و آلمان تنها یک تیم به فینال خواهد رسید که در این بین، هرکدام از مسیر مرگبار پیشرو عبور کنند، باید در دیدار فینال انتظار یکی از تیمها انگلیس، هلند یا ترکیه و سوئیس را بکشند.
نفس بریده
پرتغال برای رسیدن به این مرحله، مقابل اسلوونی نفسهایش به شماره افتاد و اگر درخشش سنگربان جوان نبود، حذفی زودهنگام را تجربه میکرد. در طرف مقابل فرانسه به لطف گل به خودی از سد بلژیک گذشت و نقاط ضعف فرانسویها در گشودن دروازه رقبا را بیش از پیش به رخ کشید.
خط آتش هر ۲ تیم در این تورنمنت به میزبانی آلمان کاملاً خلع سلاح شده نشان داده. پرتغال در ۲ دیدار اخیر موفق به گلزنی نشد. تا به حال سابقه نداشته سلسائو در ۳ بازی متوالی از یک تورنمنت از گلزنی ناکام بمانند.
نقطه عطفی برای گذر از فقر گلزنی
فرانسه هم در ۴ دیدار اخیر از فقر گلزنی رنج برده و ۳ گلی که به تیم اهدا شده، ۲ گل به خودی به ثبت رسانده و یکی پنالتی کیلیان امباپه بوده تا سرانجام طلسم عدم گلزنیهای او در جام ملتهای اروپا شکسته شود.
آخرین باری که فرانسه موفق نشد به مدت ۵ بازی متوالی از جریان بازی (صرفنظر از گل به خودی) برای گلزنی استفاده ببرد به سال ۲۰۱۳ بازمیگردد و نایب قهرمان جهان، هرگز نمیخواهد رکوردی ۱۱ ساله را بار دیگر تکرار کند.
حمله، قربانیِ صلابت دفاعی
با این حال خط دفاعی فرانسه به اندازه قابل قبول درخشان ظاهر شده و این تیم در یورو ۲۰۲۴ امید گلی بیشتر از ۲.۶۳ به حریفان اهدا نکرده. این بهترین عملکرد خطوط دفاعی تیمهای حاضر در جمع ۸ تیم برتر و دومین خط دفاعی برتر در یورو ۲۰۲۴ پس از صربستان را به فرانسه هدیه کرده.
تیمی که بهترین خط دفاعی تورنمنت را در اختیار دارد و در ۳ از ۴ بازی تورنمنت موفق شده کلینشیت به ثبت برساند، برای موفقیت چارهای جز بهبود عملکرد در فاز تهاجمی ندارد و فرانسویها مقابل بلژیک ۱۹ شوت شلیک کردند و تنها ۲ شوت در چارچوب بود.
در انتظار گلزنی کریستیانو
در طرف مقابل میدان، روبرتو مارتینس باید سختترین تصمیم دوران حرفهای خود را در جهت بازی گرفتن از کریستیانو رونالدو بگیرد. فوقستاره پرتغالی در جریان دیدار پنالتی را از دست داد اما در ضیافت پنالتیها اثبات کرد یک اشتباه را ۲ بار تکرار نخواهد کرد.
در جریان آن دیدار، اگر چه نقطه ضعف کریستیانو مشخص شد و نتوانست احساساتش را کنترل کند اما به میزبانی فرانکفورت، رونالدو بیشترین شوت (۸)، بیشترین شوت در چارچوب (۴) و بیشترین لمس توپ در محوطه جریمه تیم حریف (۷) را در میدان به ثبت رساند.
دشواریِ صرفنظر از کاپیتان
نکته جالب توجه دیگر اینجاست کریستیانو رونالدو در تورنمنت یورو ۲۰۲۴ بیشترین شوت را در جمع بازیکنان حاضر به سمت دروازه رقبا شلیک کرده (۲۰) اما هنوز در جریان دیدار توپ را به تور دروازه نرسانده. او ۳۶۶ دقیقه در میدان حاضر بوده و امید گل ۲.۸ به ثبت رسانده اما برای گلزنی در یازدهمین تورنمنت متوالی باید طلسم ناکامیاش در یورو ۲۰۲۴ را باطل کند.
کنار گذاشتن چنین بازیکنی از ترکیب تیم ملی پرتغال، دشوارترین تصمیم خواهد بود. رونالدو در این تورنمنت عنوان «آقای پاس گل» را هم به نام خود زد.
مارتینس برای کنار گذاشتن کاپیتان تیم، باید چشمش را بر امید گل ۱.۹۷ کریستیانو در جریان دیدار مقابل اسلوونی ببندد.
فرار به سوی پیروزی
این پنجمین مصاف تاریخ پرتغال و فرانسه در جام ملتهای اروپاست. در ۲ مصاف اخیر، سلسائو شکست ناپذیر بوده. فینال یورو ۲۰۱۶ را پرتغال پس از ۱۲۰ دقیقه پیروز شد و در جریان یورو ۲۰۲۰، مصاف ۲ تیم با تساوی به پایان رسید و کریستیانو رونالدو ۲ گل زد.
در طرف مقابل، فرانسه هر ۲ مصاف نخستین اروپایی با پرتغال را با پیروزی به پایان رسانده و هر بار آبیها از سد پرتغال گذشتهاند، این تیم جام را بالای سر برده است. یک بار در یورو ۱۹۸۴ و بار دیگر در یورو ۲۰۰۰ که هر ۲ بار، فرانسه در مسیر قهرمانیاش، پرتغال را از سد راه کنار زد.
دیگر نکته جالب توجه اینجاست هر تیمی موفق شده در جریان تورنمنتها، فرانسه را از مرحله یکچهارم نهایی کنار بزند در نهایت جام را بالای سر برده است؛ از ایتالیا در جامجهانی ۱۹۳۸ گرفته تا یونان یورو ۲۰۰۴، اسپانیا یورو ۲۰۱۲ و آلمان در جامجهانی ۲۰۱۴.