سیاست بحثبرانگیز تاج در بخش زنان ادامه دارد؛ «نه به نخبگان»
به گزارش فوتبال 360، انتخابات هیاترئیسه فدراسیون فوتبال روز شنبه (یازدهم اسفندماه) برگزار شد و همانطور که از مدتها پیش از انتخابات عیان و مشخص بود، سکان ریاست فدراسیون در اختیار مهدی تاج ماند و او برای یک دوره 4 ساله دیگر در نقش رئیس فدراسیون انتخاب شد. یکی از مهمترین انتقادات وارده به کارنامه مهدی تاج، عملکرد او در حوزه زنان بود و بیتوجهیهای آشکار رئیس فدراسیون به این حوزه گلایهمندیهای پرشماری را بهوجود آورده بود.
فریده شجاعی در نقش نایبرئیس زنان پیشنهادیِ مهدی تاج در انتخابات اخیر در شرایطی از مجمع رأی اعتماد گرفت که در 3 سال اخیر، کرسی نایبرئیسی خالی از سکنه بود و در 2 مقطع مختلف، در نقش «سرپرست نایبرئیسی»، مریم منظمی و فریده شجاعی در فدراسیون مشغول به کار شدند. اتفاق مهم آنکه در حوالی انتخابات، خبرهای جذابی درباره احتمال تغییر و تحولات در تیمهای ملی فوتبال و فوتسال زنان، به واسطه عملکرد ضعیفشان به گوش میرسید اما همانطور که به نظر میرسید، زمزمههای مطرح شده شبیه به وعدههای پوچ و بیاساس بود و خیلی زود تحققنیافتن آنها عیان شد.
بدترین تیم ملی تاریخ؟ اشکالی ندارد، آزمون را ابقا میکنیم!
تیم ملی فوتبال زنان با هدایت مریم آزمون، بدترین دوران تاریخ خود را میگذراند؛ بهطوریکه برای نخستینبار در تاریخ فوتبال ملی زنان، این تیم 12 بازی پیاپی را بدون برد پشت سر گذاشته و برای اولینبار در تاریخ هم 5 سقوط پیاپی را در 5 دوره متوالی اعلام رنکینگ فیفا، تجربه کرده است! در چنین شرایطی و در حالیکه رویدادی مهمی چون مسابقات انتخابی جام ملتهای آسیا 2026 در پیش است، مسئولان فدراسیون فوتبال تصمیمی برای برکناری آزمون ندارند و سیاستشان همچنان، حمایت از اوست!
هدایت ممبینی، دبیرکل و فریده شجاعی، نایبرئیس زنان فدراسیون فوتبال در همایش اخیر که به مناسب روز جهانی زن برگزار شد، صراحتاً این حمایت را اعلام کردند؛ مهدی تاج شخصاً هم امروز دیداری با مریم آزمون داشت و حمایت تمام قدی از او انجام داد تا مشخص شود که دوره حضورش در تیم ملی ادامهدار است؛ آنهم در شرایطیکه به صورت ذاتی، انتخاب مریم آزمون با توجه به رزومه نهچندان موفق او در نقش سرمربی تیم ملی زنان، ابهامبرانگیز بود اما حالا حمایتهای بیدریغ تاج و همکیشان او از آزمون، این ابهامات را بیش از پیش افزایش داده و آنچه مسلم به نظر میرسد که شایستهسالاری و نخبهگزینی همچنان در دستور کار مهدی تاج و فدراسیون تحت مدیریت او نیست.
باورنکردنی اما واقعی؛ دست رد به انتخاب بهترین سرمربی آسیا!
مسئولان فدراسیون فوتبال در حالی تصمیمی برای تغییر کادرفنی تیم ملی فوتبال زنان ندارند و با توجه به اینکه قراردادها تا پایان اسفند 1403 است، میخواهند قرارداد مریم آزمون و همکاران او را تا پایان سال آینده تمدید کنند که همزمان چنین سیاستی در تیم ملی فوتسال هم در حال پیادهسازی است؛ بهطوریکه با حمایت قاطع هدایت ممبینی که از چهرههای مورداعتماد مهدی تاج است و در حوزه فوتبال و فوتسال زنان، قدرت تصمیمگیری ویژهای دارد، قرار است فروزان سلیمانی در نقش سرمربی تیم ملی باقی بماند.
فریده شجاعی، نایبرئیس زنان فدراسیون فوتبال هم در مصاحبه اخیر خود این مسئله را تایید کرده است؛ آنهم در حالیکه در روزهای واپسین به انتخابات، نام شهرزاد مظفر به میان آمد و گفته شد که در دوران پسا انتخابات، این چهره نامآشنا که عنوان بهترین سرمربی قاره آسیا را یدک میکشد، سکاندار تیم ملی خواهد شد اما برخلاف آنچه شنیده میشد، قرار نیست چنین اتفاقی رخ بدهد و در شرایطیکه به تازگی مظفر به ایران بازگشته و در حال بررسی پیشنهادات خود برای انتخاب تیم بعدی خود است، مسئولان فدراسیون تصمیمی برای انتخاب او به عنوان سرمربی جدید تیم ملی ندارند!
مدیران ارشد فدراسیون در آستانه رویداد سرنوشتساز جام ملتهای آسیا که سهمیه حضور در جام جهانی در گروی موفقیت در جام ملتها است، تصمیمشان حمایت از فروزان سلیمانی است؛ سرمربیای که مشخصاً در قیاس با شهرزاد مظفر، رزومهای ضعیفتر دارد. در چنین شرایطی مشخصاً حمایت از سلیمانی و دست رد به انتخاب مظفر نشان میدهد که مهدی تاج و همکاران او میخواهند نشان بدهند که قرار است در دوره جدید هم در روی همان پاشنه سابق بچرخد؛ دور ماندن نخبگان از نیمکت تیمهای ملی.
قانون دلبخواهی؛ «ما خواستیم و انتخاب مربی مرد آزاد شد!»
کادرفنی تیم ملی فوتسال زنان در هفتههای گذشته دستخوش تغییراتی شده که مهمترین آن، کنار رفتن سمیرا بیگدلی از سمت مدیریت تیم ملی است. در کنار برکناری او، یک اتفاق مهم هم در سکوت خبری رخ داده است؛ اضافهشدن رضا کردی به عنوان مدیر فنی. جالب آنکه بارها مسئولان فدراسیون فوتبال چه در فضای علنی و چه در فضای غیرعلنی، عدم انتخاب مربی مرد برای تیم ملی فوتسال زنان را بهواسطه مصوبه وزارت ورزشوجوانان میدانستند و نظرشان بر این بود که قانون آنها را از اتخاذ چنین تصمیمی منع کرده است.
رضا کردی در حالی در نقش مدیرفنی انتخاب شده که در 2 دوره اخیر جام ملتهای آسیا (در سالهای 2015 و 2018)، علی صانعی در نقش مدیرفنی فعالیت میکرد و گفته میشد بازیکنان تیم ملی هم خواهان همکاری دوباره با او هستند اما مسئولان فدراسیون، زنان فوتسالیست را به قانون اخیر وزارت ورزش ارجاع میدادند؛ آنهم در حالیکه سرمربی منتخبِ فدراسیون موافق بازگشت صانعی به تیم ملی نبود! حالا در شرایطیکه فروزان سلیمانی به حضور رضا کردی در تیم ملی چراغ سبز نشان داده، مسئولان فدراسیون، قانونی که بارها به آن استناد میکردند را دور زدهاند و مشخصاً باید دید چه استدلالی درباره این دور زدن قانون دارند اما آنچه مشخص به نظر میرسد اینکه اگر تغییری به میل مدیران فدراسیون و البته منصوبان آنها در تیم ملی باشد، مشخصاً امکان دور زدن قانون هم وجود دارد!