فهرست ۴۰ مدعی اصلی جام جهانی؛ بدون حضور ایران و با پیشتازی اسپانیا
به گزارش فوتبال ۳۶۰، تنها ۱۵ ماه تا آغاز جام جهانی ۲۰۲۶ به میزبانی آمریکای شمالی باقی مانده و علاوه بر ۳ کشور میزبان، ۴ تیم ژاپن، ایران، آرژانتین و نیوزیلند تا کنون صعود خود به این رقابتها را قطعی کردهاند.
رسانه آمریکایی ESPN یک ردهبندی از قدرتمندترین تیمهای ملی حال حاضر فوتبال جهان و مدعیان احتمالی درخشش در جام جهانی ارائه کرده است که تیم ملی ایران در ۶۰ رده نخست آن حضور ندارد. این ردهبندی بر مبنای کیفیت بازیکنان حاضر در هر تیم انجام گرفته و ۳ مقیاس اصلی دارد؛
۱- دقایق حضور بازیکنان در ۵ لیگ معتبر اروپایی
۲- دقایق حضور بازیکنان در لیگ قهرمانان اروپا
۳- ارزش نقل و انتقالاتی هر بازیکن در پایگاه «ترنسفرمارکت»
در بین ۱۵ مدعی اصلی قهرمانی جام جهانی آینده علاوه بر برزیل و آرژانتین، نام ۱۳ تیم اروپایی به چشم میخورد.
۱- اسپانیا
تیم ملی اسپانیا تابستان گذشته با غلبه بر تمام مدعیان اصلی به شکلی مقتدرانه به عنوان قهرمانی جام ملتهای اروپا دست پیدا کرد و حالا یکی از جدیترین مدعیان فتح جام جهانی فوتبال به شمار میرود.
رئال مادرید در ۸ سال گذشته ۵ بار فاتح لیگ قهرمانان اروپا شده است و بارسلونا با یک نسل طلایی جدید تیم ملی را تغذیه میکند. رودری توپ طلا گرفت و یامال برای تبدیل شدن به یک مسی جدید رویاپردازی میکند.
۲- فرانسه
تیم ملی فرانسه آخرین تیم اروپایی فاتح جام جهانی فوتبال است و استعدادهای متعدد و بارور فوتبال فرانسه کار سرمربی تیم ملی را برای انتخاب ترکیب نهایی آسان میکند. خروسها در دوره گذشته جام جهانی بدون حضور بنزمان، پل پوگبا و انگولو کانته تا یک قدمی قهرمانی مجدد پیش رفتند و تنها در ضربات پنالتی قافیه را به آرژانتین باختند.
عثمان دمبله به عنوان بهترین بازیکن فوتبال جهان در ماههای اخیر، مهمترین ستاره حال حاضر تیم ملی فرانسه به شمار میرود.
۳- انگلیس
تیم ملی انگلیس با صد میلیون یورو اختلاف نسبت به نزدیکترین رقیب، ارزشمندترین تیم ملی فوتبال جهان به شمار میرود و از ۱۲ بازیکن با ارزش بیش از صد میلیون یورو در جهان، ۵ نفر عضو تیم ملی این کشور هستند. انگلیس در هر ۲ دوره اخیر جام ملتهای اروپا به دیدار نهایی راه یافت اما از آخرین قهرمانی این تیم در یک جام معتبر نزدیک به ۶۰ سال تمام میگذرد و توماس توخل روی نیمکت سرمربیگری سهشیر کار دشواری پیش رو خواهد داشت.
۴- آلمان
پوستاندازی تیم ملی آلمان زیر نظر یولیان ناگلزمن در دوره گذشته جام ملتهای اروپا و در خانه آغاز شد و همچنان ادامه دارد. پیروزی شورانگیز هفته گذشته مقابل ایتالیا در چهارچوب مرحله یکچهارم نهایی لیگ ملتهای اروپا یک جلوه جدید از تیم متحول شده ژرمنهاست. همکاری جمال موسیالا و فلورین ویرتز به عنوان ۲ تن از بهترین هافبکهای تهاجمی دنیا کار ژرمنها را برای پاک کردن خاطرات تلخ جامهای جهانی اخیر و تکرار موفقیت ۲۰۱۴ آسان خواهد کرد.
۵- برزیل
تیم ملی برزیل بیشتر از هر تیم غیر اروپایی در ۵ لیگ معتبر قاره سبز بازیکن فعال دارد. ترکیب سلسائو مانند گذشته پرستاره نیست اما حضور چهرههای نامداری مانند وینیسیوس جونیور، رودریگو، رافینیا و آلیسون بکر شانس طلاییپوشان برای موفقیت جهانی را افزایش میدهد.
۶- هلند
رونالد کومان تابستان گذشته روی نیمکت تیم ملی هلند تا مرحله نیمهنهایی رقابتهای جام ملتهای اروپا پیش رفت و نارنجیها حالا برای صعود مجدد به دیدار نهایی جام جهانی بعد از رقابتهای سال ۲۰۱۰ رویاپردازی میکنند. هلند ترکیب پرمهرهای از بازیکنان تأثیرگذار شاغل در بهترین تیمهای فوتبال اروپا را در اختیار دارد.
۷- ایتالیا
تیم ملی ایتالیا رقابتهای جام ملتهای اروپا را با تنها یک پیروزی خفیف در مقابل تیم آلبانی به پایان رساند و در نیمی از مسابقات این فصل لیگ ملتهای اروپا هم موفق به کسب پیروزی نشد. لوچانو اسپالتی برای بازگرداندن هیمنه قهرمان یورو ۲۰۲۰ مأموریت دشواری در پیش دارد.
۸- پرتغال
کریستیانو رونالدو در ۴۰ سالگی همچنان مرد اصلی و مهره مرکزی تیم ملی پرتغال به شمار میرود اما سلسائو از بازیکنان با استعداد بسیار بیشتری برخوردار است. ملیپوشان این کشور مجموعاً ۶۰ هزار دقیقه در رقابتهای این فصل ۵ لیگ معتبر اروپایی و ۱۵ هزار دقیقه در رقابتهای لیگ قهرمانان اروپا به میدان رفتند و رافائل لیائو ارزشمندترین بازیکن این تیم به شمار میرود.
۹- آرژانتین
تیم ملی آرژانتین، مدافع عنوان قهرمانی جام جهانی فوتبال، به عنوان نخستین تیم از قاره آمریکای جنوبی حضور خود در آمریکای ۲۰۲۶ را قطعی کرد. صعود این تیم امروز صبح و همزمان با تحقیر برزیل در مرحله مقدماتی رقم خورد. لیونل مسی به احتمال زیاد در ترکیب این تیم برای جام جهانی بعدی حاضر خواهد بود اما اسکالونی تقریباً نیمی از ترکیب حاضر در جام جهانی قبلی را تغییر میدهد.
۱۰- بلژیک
۱۱- دانمارک
۱۲- سوئیس
۱۳- نروژ
۱۴- سوئد
۱۵- کرواسی
۱۶- مراکش
۱۷- اوکراین
۱۸- اروگوئه
۱۹- نیجریه
۲۰- ایالات متحده
۲۱- ژاپن
۲۲- اتریش
۲۳- صربستان
۲۴- ترکیه
۲۵- ساحل عاج
۲۶- لهستان
۲۷- کلمبیا
۲۸- اکوادور
۲۹- سنگال
۳۰- یونان
۳۱- جمهوری چک
۳۲- غنا
۳۳- اسکاتلند
۳۴- الجزایر
۳۵- اسلواکی
۳۶- اسلوونی
۳۷- کامرون
۳۸- مجارستان
۳۹- کانادا
۴۰- مالی