ماموریت ویژه زنان فوتبال ایران در امان؛ پیش به سوی تکرار یک حماسه تاریخی
به گزارش فوتبال 360، کنفدراسیون فوتبال آسیا اخیراً وضعیت برگزاری جام ملتهای فوتبال زنان در سالهای 2026 و 2029 را مشخص کرد؛ بهطوریکه بعد از بررسی درخواستهای ارسال شده از سوی کشورهای مختلف، میزبانی این رقابتها در سال 2026 به استرالیا رسید و همچنین کشور ازبکستان هم به عنوان میزبان جام ملتهای زنان آسیا 2029 معرفی شد. طبق تقویم زمانبندی «AFC»، جام ملتهای زنان در سال 2026 از اول تا 21 مارچ (10 اسفند 1404 تا یک فروردین 1405) به انجام میرسد.
تیم ملی زنان استرالیا بهواسطه میزبان این کشور از جام ملتهای آسیا 2026 مستقیماً سهمیه حضور در این رقابتها را بهدست آورده و تیمهای ملی زنان چین، کرهجنوبی و ژاپن هم به عنوان تیمهای اول تا سوم دوره قبلی مسابقات توانستند مستقیماً راهی مرحله نهایی جام ملتهای زنان آسیا شوند. در این میان، تکلیف 8 تیم دیگر شرکتکننده در این رقابتها قرار است از طریق برگزاری مسابقات انتخابی مشخص شود که امروز (پنجشنبه) مراسم قرعهکشی مرحله مقدماتی جام ملتهای زنان آسیا 2026 برگزار شد.
زنان ایران در گروه نخست
34 تیم شرکتکننده در این مرحله در قالب 8 گروه تقسیم شدند که 2 گروه با حضور 5 تیم تشکیل شد و 6 گروه دیگر هم هر کدام با حضور 4 تیم کار خود را دنبال میکنند. تیم ملی زنان ایران که در سیدبندی انجام شده، با توجه به موقعیتاش در رنکینگ فیفا، در بین 8 تیم سید نخست قرار گرفت، بعد از انجام مراسم قرعهکشی در گروه اول حضور یافت. تیمهای ملی زنان اردن، لبنان، سنگاپور و بوتان، همگروههای ملیپوشان زنان ایران در مرحله مقدماتی جام ملتهای زنان آسیا 2026 هستند.
امیدوار به تکرار یک خاطره شیرین
تیم ملی زنان ایران که 3 تجربه نافرجام از حضور در مرحله مقدماتی جام ملتها دارد، در دوره قبلی رقابتها موفق به تاریخسازی شد و با هدایت مریم ایراندوست خود را برای اولینبار در تاریخ فوتبال زنان ایران به جام ملتهای آسیا 2022 رساند. حالا بعد از حدود 3 سال، انتظار میرود که شاهد یک تاریخسازی دیگر باشیم؛ هر چند که صعود فقط یک تیم از هر گروه، کار رسیدن زنان ایران به جمع 12 تیم برتر قاره آسیا را دشوار میسازد اما در این بین، باید گفت که قرعه مطلوبی نصیب زنان فوتبال ایران شده است.
زنان ایران - زنان اردن؛ فوقِ تکراری اما فوقِ حیثیتی!
اردن، جدیترین رقیب زنان ایران در مسیر رسیدن به جام ملتهای آسیا 2026 است. جالب آنکه در طول تاریخ فعالیت فوتبال ملی زنان ایران، بیشترین مسابقه برابر اردن انجام شده که 5 برد و 5 باخت در کارنامه ملیپوشان دیده میشود و 3 بار هم پیکارهای دو تیم با نتیجه تساوی به پایان رسیده است. نکته ویژه و جالبتوجه اینکه 2 تیم در دوره قبلی رقابتها هم با یکدیگر سرشاخ شدند که بعد از تساوی در وقت قانونی، با توجه به برابری شرایط دو تیم، زنان ایران با درخشش زهره کودایی در ضربات پنالتی موفق به کسب پیروزی برابر اردن شدند و بالاتر از این تیم به جام ملتهای زنان آسیا 2022 راه یافتند تا دیدار پیشروی آنها، جنبه انتقامی داشته باشد.
رکورد 100 درصدی برابر 2 رقیب دیگر
زنان فوتبال ایران تجربه رویارویی با لبنان و سنگاپور را هم در کارنامه خود دارند. تیم ملی زنان لبنان، حریف محبوب زنان ایران در سالیان اخیر بوده است؛ چرا که هر 3 رویارویی دو تیم با برتری ایران خاتمه یافته و جالب آنکه در این 3 مسابقه، 19 گل سهم زنان ایران و فقط یک گل سهم لبنانیها بوده است! تنها مصاف زنان ایران و سنگاپور هم با برتری 6گله زنان ایران خاتمه یافته تا با رکوردی 100 درصدی برابر این دو تیم، ملیپوشان آماده رویارویی دوباره با آنها شوند. همچنین در عرصه ملی، هیچگاه زنان ایران و بوتان رودرروی هم قرار نگرفتهاند و تنها مصاف برگزار شده بین نمایندگان دو کشور، در فصل اخیر لیگ قهرمانان زنان آسیا بود که خاتون توانست از سد آرتیسی بگذرد و بعید به نظر میرسد که بوتانیها بخواهند سد راه ملیپوشان فوتبال زنان ایران شوند.
نگرانکننده مثل فرم تیم ملی
شاگردان مریم آزمون در شرایطی باید از دوم تا چهاردهم تیرماه در شهر امان و به میزبانی کشور اردن، کار خود در مرحله مقدماتی جام ملتهای زنان آسیا 2026 را پیش ببرند که بزرگترین نگرانی، فرم ضعیف تیم ملی در بازیهای اخیر است؛ بهطوریکه ملیپوشان در 12 بازی اخیر خود هیچ بردی بهدست نیاوردهاند و در شرایطی سقوط سریالی در رنکینگ فیفا را هم تجربه کردهاند که در طول این 12 مسابقه، 8 باخت و 4 تساوی ثبت شده و 19 بار دروازه زنان ایران فرو ریخته و ملیپوشان فقط 2 بار توانستهاند به رقبایشان گل بزنند!