20 مربی طی 7 فصل؛ چرا مسیر نساجی راهی به جز سقوط نداشت؟
به گزارش فوتبال 360، صعود نساجی مازندران اتفاق شیرین لیگ هجدهم بود. با اضافه شدن قرمزپوشان قائمشهری به لیگ برتر شور و حال تازهای به فوتبال ایران اضافه شد و دلیل ناراحتی عاشقان فوتبال از سقوط نساجی هم فقدان همین اشتیاق و هیجانی است که هواداران مازندرانی به فوتبال ایران هدیه داده بودند. اما نساجی فقط در همان فصل اول توانست بدون دغدغه در لیگ برتر ماندگار شود و در تمام فصول بعدی هواداران این تیم زجر زیادی در طول فصل کشیدند. تغییرات مداوم سرمربی عامل مهمی بود که سرانجام نساجی را به ورطه سقوط کشاند.
لیگ هجدهم؛ شروع با نکونام، پایان با جلالی
جواد نکونام پس از اینکه نساجی را به لیگ برتر رساند، خودش در لیگ هجدهم این تیم را آماده حضور در مسابقات کرد. همیشه سختترین سال برای تیمهای تازه صعود کرده، همان سال اول است و اگر آنها بتوانند در سال اول از سقوط فرار کنند، در سالهای بعد کار سادهتری برای رقابت در پیش دارند. گلگهر سیرجان و مس رفسنجان نمونههای بارز این اتفاق هستند اما در قائمشهر با حضور نکونام سال اول کمترین دغدغه را داشت. اگرچه این مربی نتوانست به دلیل اختلافاتی که در باشگاه پیدا کرد، فصل را تمام کند و با رفتنش شروع اتفاقی تکراری را در باشگاه مازندرانی کلید زد. مجید جلالی به عنوان جایگزین او معرفی شد و با وجود اینکه نتایج خوبی کسب نکرد، قرمزها در پایان فصل با کسب رتبه قابل توجه دهم و با فاصله 16 امتیازی با منطقه سقوط به کارشان خاتمه دادند و به لیگ نوزدهم رسیدند.
لیگ نوزدهم؛ شروع با محمدرضا مهاجری و پایان با فکری
پس از نتایج ناامیدکنندهای که مجید جلالی با نساجی کسب کرد، در شروع لیگ نوزدهم رضا حدادیان هدایت تیمش را برعهده محمدرضا مهاجری گذاشت. این مربی نتوانست عملکرد خوبی داشته باشد تا نساجی خطر سقوط را احساس کند. انتخاب مالک باشگاه برای خروج از بحران محمود فکری بود که به شکل غیرمنتظرهای فوقالعاده کار کرد و با نتایجی که کسب کرد باعث شد نساجی فصل را در رتبه نهم و در فاصله 11 امتیازی با منطقه قرمز جدول تمام کند. این بهترین عملکرد نساجی در تمام 7 فصلی بود که در لیگ برتر حضور داشت؛ حتی بهتر از سالی که آنها قهرمان جام حذفی شدند و سهمیه آسیایی کسب کردند.
لیگ بیستم؛ شروع با فاضلی، ادامه با جلالی و پایان با الهامی
در لیگ بیستم رضا حدادیان برای اولین مرتبه 3 بار تصمیم به تغییر سرمربی گرفت؛ اتفاقی که هر چه جلوتر رفتیم، بیشتر از این چهره دیده شد. در لیگ بیستم نساجی کارش را با وحید فاضلی آغاز کرد ولی وقتی نتایج بر وفق مراد نبودند مجید جلالی برای دومین مرتبه هدایت قرمزپوشان را در دل بحران برعهده گرفت. نتیجه این تغییر اما ثمری در پی نداشت و جلالی با ناکامی جای خود را به ساکت الهامی داد. این اولین حضور این مربی روی نیمکت نساجی بود؛ مربیای که در ادامه نامش با قرمزپوشان گره خورد و بارها ناجی این تیم شد. با حضور ساکت الهامی شرایط بهبود پیدا کرد و قرمزپوشان فصل را در رتبه دوازدهم و در فاصله 6 امتیازی با منطقه قرمز جدول تمام کردند.
لیگ بیستویکم؛ متفاوتترین فصل نساجی با الهامی
در این فصل نساجی فصل را در رتبه هفتم و در فاصله 7 امتیازی با منطقه قرمز تمام کرد؛ نتایجی کاملا مشابه با آنچه در لیگ بیستم رقم خورده بود. با این حال تفاوت عمده این فصل قهرمانی نساجی با سرمربیگری ساکت الهامی در جام حذفی بود. پس از قهرمانی اما حاشیه بزرگی اتفاق افتاد و رضا حدادیان تصمیم به اخراج ساکت الهامی گرفت. دلیل این تصمیم برخورد و رفتار این مربی در رختکن با بازیکنان اعلام شد. اسماعیل اسماعیلی پس از اخراج غیرمنتظره ساکت الهامی هدایت نساجی را برعهده گرفت تا بار دیگر تغییر سرمربی در مازندران با شروع فصل جدید اجتنابناپذیر باشد.
لیگ بیستودوم؛ شروع با مطهری، پایان با لوکاس هرناندس
در این فصل حمید مطهری هدایت قرمزپوشان را برعهده گرفت. او با پرسپولیس روزهای خوشی را در کنار یحیی گلمحمدی تجربه کرده بود و رضا حدادیان امیدوار بود خودش به عنوان نفر اول کادر فنی بتواند ورود قدرتمندی به عرصه سرمربیگری داشته باشد. با این حال شرایط مطابق میل مطهری پیش نرفت و او به دلیل کسب نتایج ضعیف تحتفشار قرار گرفت. در این شرایط برکناری این مربی جوان محتمل بود و همین اتفاق هم رخ داد. لوکاس هرناندس سرمربی جوان اسپانیایی انتخاب رضا حدادیان به عنوان جانشین مطهری بود. این سرمربی اما نتوانست از فرصتی که به او داده شود استفاده کند و در پایان فصل نساجی به سختی در لیگ برتر ماندگار شد. قرمزپوشان در این فصل بدترین نتایج خود را کسب کردند و با رتبه سیزدهم به کار خود خاتمه دادند. فاصله نساجی در پایان مسابقات با منطقه قرمز 4 امتیاز بود که نشان از حال و روز بد آنها دارد.
لیگ بیستوسوم؛ شروع با رحمتی، پایان با الهامی
در این فصل مهدی رحمتی پس از نتایج قابل قبولی که در آلومینیوم کسب کرده بود به عنوان سرمربی جدید نساجی مازندران انتخاب شد. سنگربان سابق استقلال و تیم ملی فرصت حضور در بازیهای آسیایی را هم داشت اما قرمزپوشان نه در لیگ برتر خوب عمل کردند و نه در جام حذفی. سکوها خیلی زود علیه رحمتی شعار دادند و رضا حدادیان با وجود اینکه پای جدیدترین انتخابش خیلی بیشتر از قبلیها ایستاده بود، سرانجام تسلیم شد و بار دیگر اتفاق تکراری رخ داد. وحید رضایی سرمربی موقت قرمزپوشان شد و در ادامه لوکاس آلکاراس اسپانیایی دیگر انتخاب بحثبرانگیز مالک نساجی شد. نتایج آلکاراس ناامیدکننده بود و نساجی در آستانه سقوط قرار گرفته بود. در این شرایط بار دیگر رضا حدادیان سراغ گزینه همیشگی رفت و ساکت الهامی دوباره وارد شد. نتیجه این انتخاب حفظ نساجی به شکلی معجزهوار در لیگ برتر بود تا پیوند این مربی جنجالی و هواداران پرشور نساجی عمیقتر از هر زمان دیگری بشود. نساجی در این فصل دوازدهم شد و تنها 2 امتیاز با منطقه قرمز فاصله داشت. در پایان این فصل پیکان به شکل عجیبی با رضا عنایتی سقوط کرد تا نساجی فرار بزرگی از سقوط داشته باشد.
لیگ بیستوچهارم؛ رکورد بیشترین تغییر سرمربی رقم خورد
در فصل جاری که یک هفته دیگر از آن باقی مانده، نساجی مطابق انتظار با الهامی آغاز کرد اما قرمزپوشان از همان ابتدا در منطقه قرمز قرار گرفتند. پیروزی برابر پرسپولیس و تساوی در فولادشهر مقابل سپاهان نقطه عطف این فصل نساجی با الهامی بودند و باعث شدند او از اخراج فرار کند. اما یک حاشیه بزرگ دیگر در راه بود و برای دومین مرتبه ساکت الهامی به دلایل غیرفنی اخراج شد. رضا حدادیان این تصمیم را پس از درگیری سرمربی تیمش با یحیی گلمحمدی در اهواز و محرومیت 5 ماههاش گرفت. مصطفی صداقت سرمربی موقت نساجی شد تا ساوو میلوشویچ آقای گل یورو 2000 برای نجات نساجی انتخاب شود. این مربی توانسته بود تیم منسجمی مهیا کند اما انگار دیگر شانس یار نساجی نبود و آنها چند پنالتی سرنوشتساز را در مصاف با مس رفسنجان و پرسپولیس از دست دادند تا رضا حدادیان بار دیگر به انتخاب همیشگیاش برگردد. ساکت الهامی در کمال ناباوری دوباره برگشت ولی اینبار نتیجه مثل قبل نبود و او هم نتوانست قرمزپوشان را از سقوط نجات بدهد. درنهایت آخرین تغییر در کادر فنی نساجی با رفتن ساکت الهامی و حضور محمدرضا مهاجری کلید خورد. شانس بقا به کمترین حالت ممکن رسیده ولی نساجی در اولین حضور مهاجری نمایش جانانانهای در تبریز داشت؛ این نمایش اما یک گل کم داشت و آنها برای امیدوار ماندن به پیروزی نیاز داشتند که اتفاق نیفتاد. سرانجام تساوی 3-3 در ورزشگاه یادگار امام تبریز خبر تلخی که هواداران نساجی چند مرتبهای تا آستانه شنیدنش رفته بودند را رسمی کرد.
20 سرمربی طی 7 فصل؛ این سقوط کسی را شوکه نکرد
رضا حدادیان به واسطه زنده کردن نساجی در فوتبال ایران بسیاری را شیفته خود کرد و نگاهها طی این مدت بارها به او و فعالیتهای تجاریاش جلب شد. این چهره خبرساز اما نشان داد صبر چندانی ندارد و شاید همین موضوع پاشنه آشیل نساجی شد. حضور 20 مربی طی 7 فصل آمار عجیبی است که مشخص بود پایان خوشی برای نساجی ندارد. ضمن اینکه در همین مدت همواره تیم با بازیکنان معمولی بسته و آماده مسابقات میشد. عجیب اینکه آنها در فصلی که بهترین نفرات را داشتند، یک هفته مانده به پایان مسابقات سقوط کردند. حالا هواداران مازندرانی امیدوارند رضا حدادیان پای تیمشان بماند و یکسال دیگر آنها با مهاجری جشن صعود بگیرند. البته که آنها باید امیدوار باشند حدادیان از تجربیات 7 سال گذشته به بهترین شکل در آینده استفاده کند تا با وجود تمام محدودیتهای مالی و ساختاری در قائمشهر، سرنوشت برای آنها به شکل دیگری رقم بخورد.