football360 logo
360-club
360-club-icon

آنچلوتی در شکستن طلسم سلسائو موفق می‌شود؟/ بازتعریف برزیل مدرن

23 اردیبهشت 1404 ساعت 10:1014 نظر
آنچلوتی در شکستن طلسم سلسائو موفق می‌شود؟/ بازتعریف برزیل مدرن
برزیلی‌ها به حضور سرمربی خارجی روی نیمکت تیم ملی عادت ندارند.

به گزارش فوتبال ۳۶۰، کارلو آنچلوتی به‌عنوان سرمربی تیم ملی برزیل انتخاب شده. این یکی از برجسته‌ترین انتصاب‌ها در تاریخ تیم‌های ملی به شمار می‌رود. برای تیمی که هویتش عمیقاً با «بازی زیبا» گره خورده، انتخاب یک مربی خارجی از نخبگان فوتبال اروپا، نشان‌دهنده عطش پیروزی و جاه‌طلبی برای تغییر مسیر سلسائوی در حال افول است.

تیم ویکری، کارشناس فوتبال آمریکای جنوبی می‌گوید: «آنچلوتی انتخاب اصلی بود، چون سابقه بی‌نظیری در موفقیت دارد و در ۵ کشور به قهرمانی رسیده.» با نزدیک شدن به جام جهانی ۲۰۲۶، آیا آنچلوتی می‌تواند برزیل را احیا کند؟


تسلط برزیل بر فوتبال جهان در ۲ دهه اخیر کم‌رنگ شده. با وجود قهرمانی در ۲ دوره کوپاآمریکا در سال‌های ۲۰۰۷ و ۲۰۱۹، عملکرد این تیم در جام جهانی به عنوان معیار نهایی موفقیت ناامیدکننده بوده است. از سال ۲۰۰۲ دیگر جام جهانی را نبرده‌اند و حذف‌های اخیرشان نشانه‌های دردناکی از افول بوده. فاجعه‌بارترین لحظه در سال ۲۰۱۴ رقم خورد؛ وقتی میزبان جام جهانی در نیمه‌نهایی با نتیجه ۷ بر یک مقابل آلمان تحقیر شد.

بلژیک در مرحله یک‌چهارم نهایی ۲۰۱۸ برزیل را شکست داد و امیدهای قهرمانی در سال ۲۰۲۲ با شکست در ضربات پنالتی مقابل کرواسی در مرحله یک‌چهارم نهایی از بین رفت.


ویکری می‌گوید: «هر دوره جام جهانی بعد از سال ۲۰۰۲ به محض رویارویی با تیم‌های اروپایی در مراحل حذفی، برای برزیل به پایان رسیده. این به یک طلسم تبدیل شده و می‌خواهند آن را بشکنند. یکی از دلایل انتخاب سرمربی اروپایی همین است. اگر می‌خواهیم دفعه بعد آن‌ها را شکست دهیم، به یک سرمربی با شناخت بالا از فوتبال اروپا نیاز داریم.»

مرحله مقدماتی جام جهانی برزیل نگران‌کننده پیش رفته. به راحتی صعود می‌کنند اما روند ضعیف در بازی‌های اخیر از جمله شکست تحقیرآمیز ۴ بر یک مقابل آرژانتین، باعث شده به دنبال تغییر باشند. سرمربیان زیادی در سال‌های اخیر در میان فشار برای ساخت تیمی برنده مدام تغییر کرده‌اند.


تیته به خاطر نظم و غرورآفرینی‌اش مورد احترام بود اما پس از قطر ۲۰۲۲ طبق برنامه کناره‌گیری کرد. مربی اخیر تیم، دوریوال جونیور، پس از شکست مقابل آرژانتین کنار رفت و فدراسیون فوتبال برزیل طرح جسورانه‌ قدیمی را اجرا کرد؛ پروژه آنچلوتی.

این برنامه رسماً از ۲۶ مه آغاز می‌شود؛ وقتی این مربی ۶۵ ساله ایتالیایی کارش در مادرید را پایان می‌دهد. انتظار می‌رود ژابی آلونسو جانشین او شود. ویکری می‌گوید: «سال گذشته شنیدیم ستاره‌ها از دوریوال جونیور راضی نبودند اما با کارلو آنچلوتی چنین مشکلی وجود نخواهد داشت. او اعتبار بزرگی در رختکن دارد.»


در بیش از یک قرن تاریخ فوتبال ملی، فدراسیون فوتبال برزیل به ندرت به مربیان خارجی برای هدایت سلسائو اعتماد کرده. تنها ۳ غیربرزیلی تاکنون تیم را هدایت کرده‌اند و در مجموع فقط در ۷ بازی روی نیمکت نشسته‌اند. رامون پلاترو از اروگوئه در سال ۱۹۲۵ اولین نمونه بود و ۴ بازی را هدایت کرد؛ ژورکا از پرتغال در سال ۱۹۴۴ در ۲ بازی روی نیمکت نشست و فیلیپو نونس آرژانتینی آخرین انتصاب خارجی بود و در سال ۱۹۶۵ در یک بازی برزیل هدایت کرد.

در لیگ داخلی برزیل هم وضعیت مشابهی وجود داشت. همیشه احساس می‌شد فقط یک برزیلی می‌تواند معنای واقعی بازی در آنجا را درک کند. این فرهنگ پس از ورود ژرژ ژسوس، سرمربی پرتغال در سال ۲۰۱۹ به فلومیننزه تغییر کرد.


ورود او ابتدا با تردیدهایی همراه بود؛ سیستم عملگرای اروپایی تا چه حد می‌تواند موفقیت بیاورد؟ ژسوس،  فلومیننزه را به عنوان قهرمانی لیگ و جام لیبرتادورس رساند و این باشگاه یکی از موفق‌ترین فصل‌هایش را تجربه کرد. از آن زمان، پذیرش مربیان خارجی در کشور افزایش یافته و این حالا به صحنه ملی منتقل شده.

آنچلوتی با ویترین افتخاراتی شامل ۵ عنوان لیگ قهرمانان اروپا و موفقیت‌های داخلی در ایتالیا، انگلیس، فرانسه، اسپانیا و آلمان، دیوار را فرو می‌ریزد. یکی از بزرگ‌ترین نقاط قوت آنچلوتی توانایی او در ایجاد ثبات در تیم‌ها بدون جنجال است. رفتار آرام معروف او که اغلب با بالا بردن یک ابرو در لحظات حساس نشان داده می‌شود به برخی از قدرتمندترین رختکن‌های جهان کمک کرده تا ثبات پیدا کنند.


فوتبال برزیل مدت‌هاست بین 2 سیستم در کشمکش است؛ جذابیت سبک سامبا و عمل‌گرایی لازم برای پیروزی در بالاترین سطح. نبوغ آنچلوتی در تلفیق این هویت‌ها در طول دوران مربیگری‌اش بوده.

تیم‌ میلان او در اوایل هزاره جدید با ستارگانی مثل پائولو مالدینی، آندره‌آ پیرلو و کاکا، فوتبالی کنترل‌شده و ظریف بازی می‌کردند. تیم در دفاع مقاوم بود و در حمله نفس‌گیر. او همین رویکرد را در دوره دومش در مادرید به کار برد. او ساختاری ایجاد کرد که به استعدادهای برزیلی مثل وینیسیوس جونیور و رودریگو اجازه می‌داد خودشان را نشان دهند و در عین حال نظم را حفظ کنند. وینیسیوس جونیور عاشق کار با اوست و از این انتصاب خوشحال خواهد شد. او و رودریگو در موفقیت‌های اخیر رئال و آنچلوتی نقش کلیدی داشته‌اند.


وینیسیوس بخصوص درخشش فوق‌العاده‌ای در لالیگا داشته اما عملکردش برای برزیل اغلب ناامیدکننده بوده و آمارش تنها ۶ گل در ۳۹ بازی ملی را نشان می‌دهد. او با سیستم‌های تاکتیکی متفاوت در تیم ملی مشکل دارد اما آنچلوتی می‌داند چگونه بهترین عملکرد را از او بگیرد؛ با ساده‌سازی نقشش، افزایش اعتمادبه‌نفس و اعطای آزادی در یک سیستم ساختارمند.

Loading...
Loading...
Loading...
  • Loading...Loading...Loading...Loading...
  • Loading...Loading...Loading...Loading...
  • Loading...Loading...Loading...Loading...
  • Loading...Loading...Loading...Loading...