نکاتی خواندنی پیش از رویارویی زنان ایران و اردن؛ به وقت تاریخنویسی
به گزارش فوتبال 360، پیکارهای مرحله انتخابی مسابقات جام ملتهای فوتبال زنان آسیا 2026 در طول 3 هفته اخیر در شرایطی پیگیری شد که حالا چهره 11 تیم از 12 تیم شرکتکننده در جام ملتها نمایان شده و فقط تعیین سرنوشت یک تیم مانده است؛ آنهم بهواسطه تعویق دیدارهای گروه نخست و حالا قرار است روز پایانی مرحله انتخابی مسابقات، فردا (شنبه) در شرایطی پیگیری شود که اولین مسابقه میان سنگاپور و لبنان کاملاً تشریفاتی است اما دیدار دوم، دیداری فوقالعاده حساس و سرنوشتساز محسوب میشود.
زنان فوتبال ایران بعد از کسب پیروزی 4 بر صفر مقابل سنگاپور و برد 7گله در جدال با بوتان، بازی قبلی خود برابر لبنان را با نتیجه 3 بر یک واگذار کردند و با از دست دادن صدرنشینی به دیدار پایانی مرحله انتخابی رسیدند؛ آنهم در شرایطیکه همچنان شانس صعود دارند و باید به مصاف تیم ملی اردن بروند، تیمِ میزبانِ مسابقات گروه نخست که 3 بازی قبلی خود را با ثبت 12 گل زده و بدون گل خورده به پایان برده و در قامت صدرنشین گروه مهیای جدال با زنان ایران است که این تقابل حساس از ساعت 19:30 به وقت ایران در ورزشگاه ملک عبدالله دوم در شهر امان آغاز خواهد شد.
تکراریترین تقابل، تکراریترین رقیب
تیمهای ملی زنان ایران و اردن در شرایطی قرار است فردا رودرروی هم قرار گیرند که در طول تاریخ، زنان ایران برابر هیچ تیمی به اندازه اردن قرار نگرفتهاند و در طرف مقابل هم، اردنیها مقابل هیچ تیمی به اندازه تیم زنان ایران بازی نکردهاند! اولین تقابل 2 تیم در سال 2005 در مسابقات غرب آسیا انجام شد که زنان اردن 2 بر یک برنده شدند و در طول 12 دیدار برگزار شده میان طرفین (در همه رقابتها)، 5 برد سهم ایران بوده، 4 تساوی بهثبت رسیده و 4 بار هم اردن پیروز شده است. قابل ذکر است که یکی از تساویها، 4 سال قبل در مسیر انتخابی جام ملتهای آسیا 2022 بود که زنان ایران برابر اردن در ضربات پنالتی برنده شدند و در انتخابی المپیک 2012 هم زنان ایران با تصمیم فیفا رودرروی اردن قرار نگرفتند و از مسابقات کنار گذاشته شدند و بردی انضباطی در کارنامه اردن ثبت نشد.
دو تیم حسابی باهم آشنا هستند!
2 دو تیم کمتر از یکسال قبل در اردن 2 بازی دوستانه انجام دادند اما بدونشک مهمترین رویارویی اخیرشان در مسیر انتخابی جام ملتهای آسیا 2018 بود که از آن مسابقه، 11 بازیکن از 14 یار اردن که در بازی به میدان رفتند، در حال حاضر در فهرست اردن حضور دارند که بدونشک شاخصترین آنها میسا جباره و بنا البیطار هستند. در طرف مقابل، از بین 16 بازیکن ایرانی که مقابل اردن در آن مسابقه تاریخی حضور یافتند، 6 بازیکن در فهرست تیم ملی حضور دارند که از بین آن 6 نفر، زهرا قنبری به دلیل محرومیت نمیتواند تیم ملی را در بازی فردا همراهی کند. از جمله چهرههای شاخص تیم ملی به جا مانده از آن مسابقه تاریخی میتوان به نگین زندی، ملیکا متولی و زهرا سربالی اشاره داشت.
فاصله مویرگی در رنکینگ فیفا
زنان فوتبال ایران در آخرین بهروزرسانی رنکینگ فیفا در جایگاه شصتوهشتم جهان هستند؛ آنهم در شرایطیکه اردنیها با یک پله سقوط در موقعیت هفتادوپنجم جهان حضور دارند. نگاهی به وضعیت تیمهای آسیایی نشان میدهد که بعد از زنان ایران که در بین تیمهای قاره کهن، دوازدهمین تیم برتر قاره محسوب میشوند، زنان اردن بعد از زنان ایران و زنان هند که تیم هفتادم دنیا هستند، چهاردهمین تیم برتر آسیا هستند تا فاصله مویرگی میان 2 تیم در رنکینگ فیفا باشد.
همه نگاهها به «میسا جباره»
زهرا قنبری که کاپیتان و بهترین گلزن تیم زنان ایران محسوب میشود، به دلیل 2 اخطارهشدن در بازی فردا حضور ندارد تا چهرههایی مثل فاطمه شبان، نگین زندی و زهرا علیزاده در قامت چهرههای ویژه در ترکیب تیم ملی زنان ایران به دنبال درخشش در جدال با اردن باشند. در طرف مقابل هم بیشک همه نگاهها به سوی ستاره روی فرم فوتبال زنان اردن است؛ فوقستاره فوتبال زنان در جهان، میسا جباره، مهاجم 35 ساله که 5 گل از 12 گل تیمش در این دوره از رقابتها را زده و با 143 گل ملی، سومین گلزن برتر ملی در فوتبال زنان به شمار میآید و بهترین گلزن فعال در عرصه ملی در فوتبال زنان برشمرده میشود.
چالش جدید جعفری؛ خواباندن مُچ هموطن کیروش
دیوید ناسیمنتو، سرمربی 59 ساله اهل پرتغال که بخش مهمی از دوران سرمربیگریاش را در فوتبال باشگاهی هلند گذرانده، سکاندار تیم ملی زنان اردن در بازی فرداست و باید تیمش را مقابل شاگردان مرضیه جعفری به میدان بفرستد؛ آنهم در شرایطیکه سرمربی پرتغالی در دوره قبلی در حالی نتوانست اردن را به جام ملتها برساند که مقابل تیم ملی ایران با هدایت مریم ایراندوست شکست خورد و حالا مرضیه جعفری میخواهد دوباره مقابل ناسیمنتو قد علم کند و سد راه رسیدن او به رویای بزرگش شود تا بعد از افتخارآفرینیهای سریالی در عرصه باشگاهی، بتواند اولین دستاورد بزرگ خود در عرصه ملی را هم بهدست آورد و تیم ملی زنان ایران را برای دومین دوره پیاپی به جام ملتهای آسیا برساند.
سلام به تاریخسازی یا روزهای سیاه؟
تیم ملی زنان ایران در حال گذراندن پنجمین دوره حضورش در مراحل انتخابی جام ملتها است. بعد از ناکامی در مسیر رسیدن به جام ملتهای آسیا 2010، 2014 و 2018، ملیپوشان توانستند تاریخسازی کنند و به جام ملتهای آسیا 2022 رسیدند. حالا به فاصله 4 سال، یکی از مهمترین دیدارهای تاریخ فوتبال زنان ایران در پیش است؛ مسابقهای که برد در آن میتواند زنان ایران را به لطف پیروزی در بازی رودررو به جام ملتهای آسیا 2026 برساند و باخت و یا حتی تساوی در جدال با اردن، شاگردان ناسیمنتو را به جام ملتها میفرستد و زمینهساز شروع دوباره یک بحران در فوتبال ملی زنان ایران خواهد شد که باید دید فرجام تقابل حیاتی فردای زنان ایران و اردن چه خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
آشنایی با آخرین حریف زنان ایران در انتخابی جام ملتهای آسیا 2026؛ لقمه گلوگیر