نسخه زنانه استقلال؛ در انتظار یک شکوفایی بزرگ؟
به گزارش فوتبال 360، در مراسم جشن خصوصیسازی استقلال و پرسپولیس، حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان با لحنی دوستانه و با درخواستی از مدیران سرخابی، از آنها خواست که در صورت امکان زمینهی ورود استقلال و پرسپولیس به ورزش زنان را هم فراهم کنند تا زنان علاقهمند به این دو باشگاه فرصت پوشیدن پیراهن تیم مورد علاقه خود را به دست آورند. درخواستی که به لحظه از سوی مدیرعامل استقلال اجابت شد.
مصطفی آجورلو همزمان با صحبتهای سجادی خبر از انتصاب لیلا سادات محمدیان به عنوان معاون ورزش زنان باشگاه استقلال داد تا عزم راسخ خود برای ورود آبیها به حوزهی ورزش زنان را نشان بدهد. مسئلهای که با توجه به الزامات (AFC) در صورت مجوز حرفهای، بسیار حائزاهمیت است و دو باشگاه پرطرفدار فوتبال ایران در کنار اصلاحات ساختاری و مالی، نیازمند حضور در ورزش زنان برای جلب رضایت کنفدراسیون فوتبال آسیا در مسیر صدور مجوز حرفهای خود هستند.
زنان استقلال با قدمتی 50 ساله
آبیها در سال 1349 نخستین تیم باشگاهی فوتبال زنان ایران را تاسیس کردند و در سال 1350، تیم منتخبی از بازیکنان فوتبال زنان ایتالیا به ایران آمدند تا اینگونه اولین بازی بینالمللی فوتبال زنان ایران برگزار شود. این تاریخچه خود گواه سبقهی طولانیمدت و نیمقرنی استقلال در حوزه ورزش زنان است. بعد از انقلاب اسلامی، ورزش زنان استقلال حدود 14 سال تعطیلی بود تا اینکه در دهه 70، آبیها با تیم فوتسال زنان کار خود را دنبال کردند و سپس فعالیت در عرصه فوتبال زنان از سال 76 از سر گرفته شد.
3 فصل حضور در لیگ برتر
تیم فوتبال زنان استقلال در دو دهه اخیر حواشی متعددی را گذرانده و بعد از شروع به کار رسمی لیگ برتر فوتبال زنان ایران از 1386 با نام «لیگ کوثر»، زنان استقلال سابقهی سه فصل حضور در این تورنمنت را دارند. لیگ پنجم، ششم و هفتم در حدفاصل سالهای 1391 تا 1394 که هیچگاه زنان آبیپوش نتوانستند عملکرد خیرهکننده از خود به جای بگذراند و سال 1394 نیز تصمیم نهایی برای انحلال زنان فوتبال استقلال گرفته شد تا حال بعد از 6 سال تعطیلی، مجدداً با تصمیم مدیران باشگاه این تیم احیا شود.
ماموریت ویژه برای نامزد نایبرئیسی فدراسیون فوتبال
لیلا سادات محمدیان چهرهای نامآشنا در ورزش زنان ایران است، او در فدراسیونهای مختلف ورزشی سابقهی فعالیت دارد و در زمان کاندیداتوری مصطفی آجورلو برای تصدی ریاست فدراسیون فوتبال، از سوی او به عنوان نایبرئیس پیشنهادی زنان معرفی شده بود. محمدیان حالا در نه فدراسیون فوتبال، بلکه در باشگاه استقلال ماموریت مهمی در حوزه زنان دارد و باید ورزش زنان را در این باشگاه احیا کند. این چهرهی نامآشنای ورزش زنان احتمالاً صرفاً به احیای تیم فوتبال حلقهی کاریاش را محدود نمیکند و باید منتظر حضور باشگاه استقلال در چند رشتهی ورزشی زنان با توجه به رزومهی کاری لیلا سادات محمدیان داشت.
نقطهی آغاز کجاست؟
لیگ برتر فوتبال زنان در جریان است و فصل جدید از حوالی آبانماه سال آینده آغاز خواهد شد. این خود فرصتی طلایی برای مدیران استقلال است که بتوانند زیرساختهای لازم را برای شروع به کار دوباره در فوتبال زنان ایران فراهم کنند. البته که این احتمال وجود دارد که پیش از شروع لیگ فوتبال، فعالیت آبیها در سایر رشتههای ورزشی زنان از جمله فوتسال که احتمالاً در مردادماه 1401 فصل جدید آن آغاز میشود، دنبال شود و تمرکز مدیران باشگاه صرفاً بر فعالیت در یک رشتهی ورزشی در حوزه زنان نباشد.
ورود استقلال به ورزش زنان توأمان با موفقیت و شکوفایی؟
سیاست مدیران استقلال هنوز شفاف نیست و صرفاً گام نخست با انتصاب معاون ورزشی زنان برداشته شده و هنوز نقشهی راه فعالیت آبیها در عرصه ورزش زنان مشخص نشده است. اینکه تجربهی ناموفق دو دهه اخیر بخواهد تکرار شود و حضور استقلال در ورزش زنان معطوف به چند سال بوده و سپس مجدداً منحل گردد، یکی از استراتژیهای محتمل است و استراتژی دیگر، برنامهریزی اصولی و راهبردی موفق در مسیر شکوفاشدن ورزش زنان در باشگاه استقلال است. بدونتردید ورود استقلال به ورزش زنان میتواند توأمان با تعمیم نگاههای بیشتری به سوی ورزش زنان باشد و در هر رشتهای که آبیها ورود کنند، مطمئنا نگاههای بیشتری به آنسو جلب خواهد شد، به ویژه اگر پرسپولیس هم فعالیت خود در عرصه ورزش زنان را از سر بگیرد و دربی سرخابیها از فوتبال مردان به رشتههای زنان هم تسری یابد.